Toiminnot

Palmusunnuntai - typikon

Kohteesta Ortodoksi.net

63. Lauantai iltana alkupsalmin ja 1:sen psalmikatisman jälkeen avuksihuutostikiiroina 6 stikiiraa Tänään Pyhän Hengen armo, Kunnia, Tänään Pyhän Hengen armo, Nyt, uudelleen Tänään Pyhän Hengen armo. Saatto, Oi Jeesus Kristus, prokimeni Herra on Kuningas, ja parimiat. Virrelmästikiiroina 3 stikiiraa Iloitse ja riemuitse, Kunnia, nyt, Tänään Pyhän Hengen armo. Tropari Vahvistaaksesi uskoa kahdesti, Kunnia, nyt, Oi Kristus, meidän Jumalamme kerran, ja päätös.

64. Sunnuntaina aamupalveluksessa, psalmin 50(51) jälkeen, litanianstikiirat, trishagion, tropari Kristus, meidän Jumalamme ja heksapsalmi. Jumala on Herra jälkeen troparit samoin kuin ehtoopalveluksessa. Psalmikatismat ja polyeleo. Katismatroparit järjestyksessään, viimeinen kahdesti. 4:nnens säv:n 1. antifoni. Prokimeni Lasten ja imeväisten suusta, Kaikki, joissa henki on ja aamupalveluksen evankeliumi. Nähtyämme Kristuksen ylösnousemisen emme lausu, vaan luemme heti psalmin 50(51), Kunnia, Kristus tulee nyt, Nyt, sama uudelleen, liitelauselma Armahda minua, Jumala ja stikiira Tänään Pyhän Hengen armo. Kanoni, tropareita 6, ilman liitelauselmaa, paitsi kahden viimeisen troparin edellä Kunnia ja Nyt. 3:nnen veisun jälkeen luetaan hypakoe Kiittämättömät juutalaiset, 6:nnen veisun jälkeen kontakki ja iikossi, sekä päivän ja triodionin synaksariot. Katabasioina Syvyyden lähteet kuivuivat, ja 9. veisu. Sitten Pyhän on Herra kolmesti eksapostilarion ja sitten esimies lukee palmujen siunausrukouksen. Sitten 1. kuoro Kaikki, joissa henki on ja 4 kiitosstikiiraa (36, Kunnia, nyt, Kuusi päivää ennen pääsiäistä. Suuri ylistysveisu ja tropari Oi Kristus, meidän Jumalamme.

65. Liturgiassa juhlan antifonit. Saattolauselma Siunattu olkoon Hän, joka tulee Herran nimeen. Jumala on Herra, joka valisti meidät. Pelasta, Jumalan Poika, joka istuit aasin varsan selkään.... Troparit Vahvistaaksesi uskoa, Oi Kristus, meidän Jumalamme, sitten kontakki Oi Kristus Jumala, Sinä istuen. Trishagion, juhlan epistola ja evankeliumi. Totisesti on kohtuullista sijasta 9:nnen veisun irmossi Herra on Jumala ja Hän ilmestyi meille. Ehtoollislauselma Siunattu olkoon Hän, joka tulee Herran nimeen. Halleluja, Vahvistaaksesi uskoa, Siunattu olkoon, ja päätös.

66. Illalla avuksihuutostikiiroina 3 eilispäivän virrelmästikiiraa Iloitse ja riemuitse, jokainen kahdesti, Kunnia, Iloitse ja riemuitse, Nyt, Sinä, oi Hyvä, jota kerubit kantavat. Saatto, Oi Jeesus Kristus, päivän prokimeni, 3 vuorossa olevaa virrelmästikiiraa, Kunnia, Palmunoksien ja puulehvien, Nyt, Hirmuista on langeta. Herra, nyt Sinä lasket jälkeen lauletaan ehtoonjälkeisen palveluksen kanoni Seuratkaamme, uskovaiset, Joosefia siveydessä, liitelauselmana Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia Sinulle. 9:nnen veisun jälkeen irmossi Outoa on äidille neitsyys, trishagion, Iloitse, Jumalanäiti, Neitsyt jne, kuten Suuren paaston muinakin sunnuntai iltoina. Anteeksiannon aikana lauletaan Oi Kristus, kun Neitsyt näki epäoikeudenmukaisen surmaamisesi, päätös Kunnia olkoon Sinulle... Herra, joka meidän pelastuksemme tähden omasta tahdostansa meni kärsimyksiin (37, Pyhien isiemme.


36) Suuressa kirkossa, kiitosstikiiroita veisattaessa, piispat suutelevat ensin palmusunnuntain ikonia, ja ottavat sitten patriarkalta palmunlehvän suudellen hänen kättään, kuten kaikki arvonimenkantajatkin.

37) Tämä loppusiunaus lausutaan Suuren keskiviikkoon asti myös aamupalveluksessa ja liturgiassa.

-> Triodionin aloitussivulle