Toiminnot

Pekka Torhamo

Kohteesta Ortodoksi.net

Director cantus Pekka Torhamo valmistui perheensä kolmannen sukupolven kirkkomuusikkona kanttoriksi vuonna 1959. Sen jälkeen hän toimi aluksi Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan kanttorina.

Turun ortodoksisen seurakunnan kanttoriksi hänet valittiin vuonna 1969 ja Turussa hän sitten teki elämäntyönsä arvostettuna kirkkomuusikkona.

Pekka Torhamo opiskeli myös Sibelius-Akatemiassa yksinlaulua vuosina 1965-1970. Johtamastaan Turun ortodoksisen kirkon kuorosta tuli Pekka Torhamon johdossa yksi maamme korkeatasoisimmasta ortodoksisista kuoroista. Kuoronjohtaja esiintyi myös itse solistina sekä johti useita eri muitakin kuoroja ja kokoonpanoja niin konserteissa kuin äänitteilläkin. Director cantus arvonimen hän sai vuonna 1977.

Pekka Torhamo toimi myös erilaisissa luottamustehtävissä mm. kirkolliskokousedustajana, oli Ortodoksisten kanttorien liitto ry:n johtokunnan jäsen, Pyhäin Sergein ja Hermanin Veljeskunnan komitean jäsen ja Ortodoksisen Kirjallisuuden Julkaisuneuvoston jäsen.

Torhamo johti Turun Ortodoksisen kirkon kuoroa vuosina 1973-1987. Hän sävelsi mm. Liturgian sekakuorolle 1991. Jäätyään eläkkeelle hän jatkoi ortodoksisen kirkkomusiikin parissa; kuorossaan hän lauloi vielä kesäkuussa 2009. Hän kuoli elokuussa 2009.