Toiminnot

Perhe kirkon opetuksessa -seminaari

Kohteesta Ortodoksi.net

Athos-Säätiö järjestää Lammin keskuksessaan tasokkaan viikonloppuseminaarin perheteemalla. Seminaari pidetään 31.8.–2.9.2018, ja siihen saapuu tunnettuja ulkomaalaisia puhujia.

Seminaarissa perhettä, ortodoksisen perinteen näkökulmasta Kirkon ja yhteiskunnan ydinsolua, tarkastellaan eri näkökulmista. Yleisluontoisten ja kirkollisesti kattavien aloitusluentojen lisäksi seminaarissa puhutaan mm. seksuaalisuuden ja rakkauden erosta ja keskinäisestä suhteesta, pyhien opetuksista lasten kasvatuksessa, luostarielämästä toisenlaisen perheen piirissä tapahtuvana kilvoituksena sekä uusien yhteiskunnalliset perhemallien Kirkon elämälle ja opetukselle muodostamista haasteista.

Seminaarin pääpuhujia on kaksi, jotka molemmat saapuvat Kreikasta ja ovat lähtökohtaisesti Athosvuoren munkkeja. Toinen heistä, pappismunkki Nikon, on ollut Athos-Säätiön seminaareissa myös kahtena edellisvuonna, pappismunkki Savvas (Karampateas) sen sijaan saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa. Kumpikin on omassa kotimaassaan ja sen ulkopuolellakin hyvin suosittuja puhujia, joiden puheita löytyy paljon myös netistä.

Rakastettuina rippi-isinä ja tunnettuina puhujina isä Nikonilla ja isä Savvaalla on kokemusta monien perheellisten maallikkojen, kokonaisten perheiden ja yksinäänkin maailmassa kilvoittelevien ihmisten erilaisista elämäntilanteista ja -kysymyksistä. Muina puhujina ovat Athos-Säätiön omat teologit TT Hannu Pöyhönen ja TM Heikki Alex Saulamo.

Seminaarin luennot ovat poikkeuksellisesti maksuttomia, mutta ruokailusta ja majoituksesta veloitetaan normaaliin tapaan. Täyshoitomaksu koko ajalta on 110 euroa. Lisätietoa seminaarista saa Athos-Säätiöstä (e-mail: info@athossaatio.fi tai puh. 050-441 2036), jonne ilmoittautumisetkin tehdään.

Ohjelma