Toiminnot

Richard Wessexin kuningas

Kohteesta Ortodoksi.net

Pyhä Richard (k.722) eli Richard Swabialainen (tunnetaan myös nimillä: Richard Länsisaksilainen tai Richard Pyhiinvaeltaja tai Richard Wessexiläinen tai Richard, Englannin kuningas tai Richard Saksilainen) oli Swabian ja Wessexin kuningas. Hän oli pyhän Bonifatiuksen veli ja pyhien Willibaldin, Winnibaldin ja Walburgan isä. Richard lähti kahden poikansa kanssa pyhiinvaellukselle Ransakan kautta Roomaan, mutta Richard kuoli matkalla Italiassa Luccassa vuonna 722. Hänet haudattiin siellä pyhän Fredianon kirkkoon, missä haudalla alkoi tapahtua ihmeitä.

Hänen poikansa sisarensa kanssa siirtyivät setänsä - äskettäin piispaksi kohonneen - pyhän Bonifatiuksen palvelukseen evankelioimaan Saksaan. Osa pyhän Richardin reliikeistä siirrettiin myöhemmin Eichstättiin Saksaan.

Pyhä Richard ei ole sama henkilö kuin myöhemmin 1100-luvulla elänyt Richard I Leijonamieli, joka esiintyy myös tarinoissa Robin Hoodista.

Muistopäivä

Ortodoksinen kirkko muistelee pyhää Richardia etenkin Brittein saarilla aina vuosittain hänen omana muistopäivänään helmikuun 7 .päivänä.

Petja Pyykkönen

Muualla Internetissä

Katso ikonikuva Internetistä