Toiminnot

Rukous kristinoppikoululaisten edestä päättäjäisissä

Kohteesta Ortodoksi.net

Aamun Koiton nr. 19/1929 kansilehti
Pieni vedenpyhitys Korpijärven rannalla Puroniemen kriparilla (valokuva © ONL)

Me rukoilemme Sinua, Jumala, että Sinä, meidän elämämme ohjaaja, sekä taivaallinen opettajamme, armollisesti katsoisit tässä Sinun edessäsi seisovien nuorten ihmisten – kristinoppikoululaisten – puoleen, jotka ennen elämän surunlaaksoon ja kyynelpaikkaan astumista ovat kokoontuneet Kirkon siipien varjoon sielunpaimenensa luo Sinun jumalallista, autuaaksitekevää armonopetustasi – uskoa, toivoa ja rakkautta – oppimaan, ja soisit, että he kompastumatta nuoruutensa kukkimisajasta aina elämänsä syksyyn – vanhuuteen asti elämänsä taakkaa kärsivällisesti kantaessaan ja itsensäkieltäessään Sinua ja ainoastaan Sinua, rakasta ja kallista Lunastajaamme, seuraisivat!

Varjele heitä, että heidän sydämissään palamaan sytytetty pyhä uskontuli sammumatta loimuaisi, heidän sieluihinsa syvälle kätketty toivo alati palaisi ja sykkivässä rinnassa hellä rakkaus Jeesukseen yhtä mittaa kehittyisi, jotta heidän kristillinen, kaunis elämänsä ortodoksisuuden hengessä valaisisi, lämmittäisi sekä sytyttäisi kaikkia heidän ympärillään asuvia ihmisiä!

Oi hyvä Isä! Ota korviisi seurakuntamme yksimielinen sydämellinen ja harras anomus sekä armollisesti tyydytä se, että sydämemme ja suumme aina nyt ja iankaikkisesti kiitollisuudella ylistäisivät Sinua. Amen!

Kirj. Arkkipiispa Herman

(Teksti on julkaistu Ortodoksi.netin sivuilla PSHV:n komitean kirjallisella luvalla. Rukous on alkuaan julkaistu Aamun Koitossa nr. 19/1929, joka ilmestyi lokakuun 5.päivänä 1929, sivulla 10.)