Toiminnot

Rukous lapsivuoteessa olevan äidin puolesta

Kohteesta Ortodoksi.net

Tulostettava pdf-versio/ 10.12.06


(samana päivänä, jolloin lapsi on syntynyt)

Kiitetty on Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Amen.
Pyhä Jumala, pyhä Väkevä, pyhä Kuolematon, armahda meitä. (3)
Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle hengelle, nyt aina ja iankaikkisesti: Amen.
Kaikkipyhä Kolminaisuus, armahda meitä. Herra, puhdista meidät synneistämme. Valtias, anna anteeksi rikkomuksemme. Pyhä, saava parantamaan heikkoutemme Sinun nimesi tähden. Herra, armahda. Herra, armahda. Herra, armahda.
Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen.
Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon Sinun nimesi. Tulkoon Sinun valtakuntasi. Tapahtukoon Sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille anteeksi velkamme, niin kuin mekin annamme anteeksi velallisillemme. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta.
Sillä Sinun, Isä, Poika ja Pyhä Henki, on valtakunta, voima ja kunnia nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Amen.
Rukoilkaamme Herraa.
Valtias, Herra, kaiken hallitsija, joka parannat jokaisen taudin ja raihnauden, paranna tämä palvelijasi (nimi), joka tänään on synnyttänyt ja nosta hänet vuoteelta, jolla hän lepää, sillä profeetta Daavidin sanan mukaan olemme synnissä saaneet alkumme ja kaikki olemme tahrautuneita Sinun edessäsi. Varjele häntä ja hänen synnyttämää pienokaista. peitä hänet siipiesi suojaan tästä päivästä hänen viimeiseen hetkeensä asti, puhtaimman Jumalansynnyttäjän ja kaikkien pyhien esirukouksien tähden, sillä siunattu olet Sinä iankaikkisesta iankaikkiseen. Amen.
Rukoilkaamme Herraa.
Valtias, Herra meidän Jumalamme, joka olet syntynyt puhtaimmasta Valtiattarestamme Jumalansynnyttäjästä, ainaisesta Neitseestä Mariasta, ja olet pienokaisena seimessä levännyt ja jota lapsena on hoivattu, armahda palvelijaasi (nimi), joka tänään on synnyttänyt tämän lapsen ja anna hänelle anteeksi tahalliset ja tahattomat synnit. Varjele häntä kaikesta pahan hengen vallasta ja suojele hänestä syntynyt pienokainen kaikelta pahuudelta, onnettomuudelta, vastustajan ahdistelulta ja päivän ja yön pahoilta hengiltä. Suojele tätä äitiä väkevällä kädellä ja salli hänen kohta nousta ylös, puhdista hänet tahraisuudesta ja paranna vaivoista ja anna voimaa ja terveyttä hänen sielulleen ja ruumiilleen. Oi Sana, ympäröi hänet ilon säteilevillä enkeleillä ja varjele hänet kaikilta näkymättömien henkien hyökkäyksiltä, kaikelta taudilta ja raihnaudelta, kiivaudelta ja kateudelta ja pahalta katseelta. Armahda häntä ja lapsukaista suuren armosi mukaan. Puhdista hänet kaikesta epäpuhtaudesta ja murehduttavasta ahdingosta, saata hänet avuksirientävällä armollasi ruumiinsa heikkoudesta jälleen entiselleen ja suo hänestä syntyneen pienokaisen säilyttää kunniassa maan tomusta valmistamasi temppeli, että Sinun pyhä nimesi tulisi ylistetyksi. Sillä Sinulle, Isä, Poika ja Pyhä Henki, on tuleva kaikkinainen ylistys, kunnia ja palvelus, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Amen.
Rukoilkaamme Herraa.
Herra meidän Jumalamme, joka meidän syntisten pelastuksen tähden katsoit hyväksi tulla alas taivaista ja syntyä pyhästä Jumalansynnyttäjästä, ainaisesta Neitseestä Mariasta, ja joka tunnen ihmisluonnon heikkouden, armosi suuruudessa anna anteeksi tänään synnyttäneelle palvelijallesi (nimi), sillä Sinä, Herra, olet sanonut: Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi. Sen tähden mekin, Sinun palvelijasi, rukoilemme ja kärsivällisen ihmisrakkautesi rohkaisemina pelvolla huudamme Sinun valtakuntasi pyhässä nimessä: Katso alas taivaasta ja näe tuomiosi alaisten heikkous ja hyvänä ja ihmisiä rakastavana Jumalana anna anteeksi palvelijasi (nimi) ja koko perhekunnalle, johon lapsi on syntynyt, ja myös niille jotka ovat olleet hänen apunaan ja kaikille täällä oleville, sillä yksin Sinulla on valta syntien anteeksiantoon, pyhän Jumalansynnyttäjän ja kaikkien pyhiesi esirukouksien tähden. Amen.

Päätössiunaus.

Kristus, totinen Jumalamme, puhtaimman Äitinsä, jumalankantajain pyhittäjäisiemme ja kaikkien pyhiensä esirukouksien tähden olkoon meille armollinen ja pelastakoon meidät hyvyydessään ja ihmisrakkaudessaan.