Toiminnot

Sovintosunnuntai - typikon

Kohteesta Ortodoksi.net

14. Lauantai iltana avuksihuutostikiiroina 7 ylösnousemusstikiiraa ja 3 triodionin stikiiraa, Kunnia, Aadam istui Paratiisin ulkopuolella, Nyt, vuorosävelmän mukainen 1. stikiira Jumalansynnyttäjälle. Virrelmästikiiroina ylösnousemusstikiirat, Kunnia, Aadam ajettiin pois Paratiisista, Nyt, Sinusta, oi Puhtain, syntyi. Ylösnousemustropari, Jumalansynnyttäjän tropari, ja päätös.

15. Sunnuntaina aamupalveluksessa kolminaisuuskanonin jälkeen Kunnia, triodionin litanianstikiira, Nyt, Jumalansynnyttäjän stikiira, kolminaisuustroparit Totisesti on kohtuullista, 3 katumustroparia Armahda meitä, Herra, armahda meitä jne ja heksapsalmi. Jumala on Herra jälkeen ylösnousemustropari kahdesti ja Jumalansynnyttäjän tropari kerran. Psalmikatismat ja 17 katisma. Katismatropari järjestyksessään. Kiitetty olet Sinä, Herra, vuorosävelmän mukaiset hypakoe, antifonit ja prokimeni. Ylösnousemuskanoni, triodionin kanoni, liitelauselmana Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia Sinulle. 3:nnen veisun jälkeen ylösnousemuskon-takki ja iikossi, triodionin katismatropari ja tropari Jumalansynnyttäjälle. 6:nnen veisun jälkeen triodionin kontakki ja iikossi, päivän ja triodionin synaksariot, katabasioina Kuljettuaan jalan meren syvyyden halki, triodionin sunnuntain ylösnousemusevankeliumi. Sitten Me ylistämme Sinua lauselmineen. Ylösnousemuseksapostilario, triodionin eksapostilario ja Jumalansynnyttäjän eksapostilario. Kiitosstikiiroina 5 ylösnousemusstikiiraa ja 3 triodionin stikiiraa, Kunnia, Aika on koittanut, Nyt, Korkeasti siunattu, Suuri ylistysveisu ja Tänä päivänä.

16. Liturgiassa typikon psalmit, autuudentropareina 4 vuorosävelmän mukaista ja 4 triodionin kanonin 6:nnesta veisusta. Saaton jälkeen ylösnousemustropari, temppelin pyhän tropari, kontakki Herra, viisauteen ohjaaja, sunnuntain epistola ja evankeliumi. Totisesti on kohtuullista, ehtoollislauselma Ylistäkää Herraa, Me näimme, ja päätös.

17. Samana sunnuntaina illalla Avuksihuutostikiiroina 4 vuorosävelmän mukaista katumussti-kiiraa, sitten 3 triodionin stikiiraa ja 3 minean stikiiraa, Kunnia, nyt, Jumalansynnyttäjän stikiira. Saatto (suitsutusastian kanssa, koska lauletaan Suuri prokimeni), Oi Jeesus Kristus, prokimeni Älä peitä kasvojasi liitelauseineen (ks esiteorian 9), Lausukaamme kaikki, viimeisenä Vielä rukoilemme arkkipiispamme, Sillä Sinä olet armollinen. Virrelmästikiiroina Herra, nyt on armosi kahdesti ja marttyyristikiira Sinun kunniasi, Kristus Jumala, Kunnia, nyt, Jumalansynnyttäjä, enkelien järjestöt. Herra, nyt Sinä lasket, trishagion, Iloitse, Jumalanäiti, Neitsyt, Muista meitä kaikkia, oi Kristuksen Kastaja, Kunnia, Rukoilkaa meidän puolestamme, Nyt, Oi Jumalansynnyttäjä, me vetoamme (5, Herra, armahda 40, Kiitetty olkoon aina oleva, Taivaallinen Kuningas, ohjaa, kolme suurta kumarrusta, ja päätös, lausumatta kuitenkaan Pyhien isiemme, vaan 2. kuoro laulaa Oi Hyvä, Sinä suojelet kaikkia. Sitä laulettaessa papisto ja kansa suutelevat patriarkan (tai piispan tai papin) kättä ottaen anteeksiannon, ja sitten lausutaan Pyhien isiemme.

Tätä kaavaa tulee noudattaa kaikkina sunnuntai iltoina paaston 5:nteen sunnuntaihin asti.


5) Tämä tropari lausutaan resitatiivisesti, ilman sävelmää, ja nöyrällä äänelle ja vanhat typikonit vielä huomattavat selitykseksi, että sen aikana ei kumarreta maahan. Mutta kolme edellistä lauletaan sävelellä. Iätimuistettava patriarkka Gregorios VI halusi, että tämäkin laulettaisiin edellisten tavoin, ja ne lauletaankin kaikkina seuraavina sunnuntaipäivinä ja palmusunnuntaina illalla, mutta muina Suuren viikon päivinä kaikki neljä luetaan resitatiivisesti.

-> Triodionin aloitussivulle