Toiminnot

Suurena keskiviikkona - typikon

Kohteesta Ortodoksi.net

75. Tämänkin päivän aamupalvelus lauletaan tarkalleen (43, kuten kohdassa 67.

Aamulla luetaan taas 5 psalmikatismaa, ja näin on koko psalmien kirja luettu, paitsi 2 katismaa, 17:ttä ja 18:tta, joista toinen luetaan Suurena lauantaina, ja toinen moneen kertaan jokaisessa Ennenpyhitettyjen lahjain liturgiassa, myös tämän viikon kolmena päivänä. Hetketkin luetaan yksinkertaisina, kuten molempina edellisinäkin päivinä, ja rukouksen Kaikkein pyhin Kolminaisuus, yksiolennollinen Voima jälkeen päätös, ja alkaa ehtoopalvelus.

76. Ehtoopalveluksessa alkupsalmin ja psalmikatisman jälkeen avuksihuutostikiiroihin otamme 10 lauselmaa ja laulamme kaikki aamupalveluksessa lauletut kiitos ja virrelmästikiirat, Kunnia, nyt, Moniin synteihin langennut nainen. Saatto evankeliumikirjan kanssa, Oi Jeesus Kristus ja päivän parimiat. Nouskoon minun rukoukseni, päivän evankeliumi, ja edelleen Ennenpyhitettyjen lahjain liturgia, joka on samalla Suuren paaston viimeinen.

77. Illalla luetaan pieni ehtoonjälkeinen palvelus. Totisesti on kohtuullista jälkeen triodionit Sinä, Luoja, salaisuuteesi osallistuneiden kanssa, liitelauselmana Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia Sinulle. 9:nnen veisun jälkeen irmossi Selittämätöntä on syntyminen, trishagion, kontakki Olen enemmän kuin syntinen nainen. Herra, armahda 40, Oi Kristus Jumala, ja rukous Oi viaton, puhdas, turmelusta tuntematon jne ja päätös.


43) änä yönä laulaa 2. kuoro virrelmästikiiroissa hitaasti ja sävelmärikkaasti Moniin synteihin langennut nainen, jota pidetään nunna Kassianen runona, mutta jerusalemilaisen käsikirjoituksen mukaan se olisi patriarkka Fotioksen runo.

-> Triodionin aloitussivulle