Toiminnot

Suurena tiistaina - typikon

Kohteesta Ortodoksi.net

71. Suuren tiistain aamupalvelus lauletaan 67:n esittämässä järjestyksessä (kts. Suuri maanantai).

72. Aamulla, ennen alkusiunausta, luetaan taas 5 psalmikatismaa ja hetket yksinkertaisina, kuten eilen. Rukouksen Kaikkein pyhin Kolminaisuus, yksiolennollinen Voima jälkeen päätös, ja alkaa ehtoopalvelus.

73. Ehtoopalveluksessa alkupsalmin ja psalmikatisman jälkeen avuksihuutostikiiroina aamupalveluksessa laulettujen kiitos ja virrelmästikiirain 6 stikiiraa, Kunnia, nyt, Sieluni, katso, Herra uskoo sinulle. Saatto evankeliumikirjan kanssa, Oi Jeesus Kristus ja päivän parimiat. Nouskoon minun rukoukseni, päivän evankeliumi, ja edelleen Ennenpyhitettyjen lahjain liturgia.

74. Illalla Suuri ehtoonjälkeinen palvelus. Suuren ylistysveisun jälkeen 2. kuoro alkaa triodionin, 9:nnen veisun jälkeen irmossi Ainoata Jumalansynnyttäjää, trishagion, Herra Sebaot, ole kanssamme jne, Suuren ehtoonjälkeisen palveluksen mukaan. Anteeksiannon aikana lauletaan Oi Kristus, kun Neitsyt näki epäoikeudenmukaisen surmaamisesi, ja näin päättyy Suuren ehtoonjälkeisen palveluksen ja Herra Sebaot, ole kanssamme laulaminen.

-> Triodionin aloitussivulle