Toiminnot

Suuri ehtoonjälkeinen palvelus - typikon

Kohteesta Ortodoksi.net

23. Ensimmäisen viikon maanantaina illalla pappi lausuu Kiitetty olkoon Jumalamme, Taivaallinen Kuningas, trishagion, Sillä Sinun, Herra, armahda 12, Kunnia, nyt, Tulkaa, kumartukaamme 3, ja lukija aloittaa Suuren ehtoonjälkeisen palveluksen. Viimeisen psalmin jälkeen Kunnia, nyt, Herra, armahda 3, taas Kunnia, nyt, ja kuorot laulavat lauselmat Immanuel! Riehukaa, kansat. Lopuksi 1. kuoro laulaa Immanuel! Riehukaa, kansat, lukija lukee kolme troparia Päivän loputtua, ja 2. kuoro alkaa Ruumiiton luomakunta - kerubit sanoihin veisaisimme enkelien virren asti, ja lukija lausuu Pyhä, pyhä, pyhä, kaikkein pyhin Herra. Sitten Uskon yhteen Jumalaan ja 2. kuoro alkaa Pyhä Valtiatar Jumalansynnyttäjä, joka lauletaan kolmesti, muut lauselmat kahdesti. Lopuksi Jumala, ole meille, syntisille, armollinen kolmesti, ja Ja armahda meitä. Sitten trishagion jne. Herra, Kaikkivaltias jälkeen trishagion ja lauletaan sävyisällä äänellä katumustroparit Armahda meitä, Herra, armahda meitä. Kun on luettu Kunnia olkoon Jumalalle korkeuksissa ja Suo, Herra, lauletaan kanoni (17 Auttaja ja suojelija, jonka liitelauselma on Armahda minua, Jumala, armahda minua. 6:nnen veisun jälkeen lauletaan melodisesti kontakki Minun sieluni, voi minun sieluni 9:nnen veisun jälkeen irmossi Selittämätöntä on syntyminen. sitten trishagion ja lauletaan tropari Herra Sebaot, ole kanssamme lauselmineen kuuteen kertaan. Lopuksi 1. kuoro Ylistäkää Jumalaa Hänen pyhäkössään, 2. kuoro Ylistäkää Häntä Hänen väkevyytensä taivaanvahvuuksissa, ja 1. kuoro vielä kerran Herra Sebaot, ole kanssamme. Lukija Kunnia, Herra, jollei meillä olisi, Nyt, Syntieni paljous, oi Jumalansynnyttäjä, ja 1. kuoro laulaa Kaikkein pyhin Jumalansynnyttäjä, 2. kuoro Kaiken toivoni minä panen Sinuun, sitten Herra, armahda 40, Oi Kristus Jumala, Herra, armahda 3., Kunnia, nyt, Me ylistämme Sinua, pappi Jumala, ole meille armollinen, 3 suurta kumarrusta, Herra, armahda 12, ja kanonarkit lukevat, oikeanpuoleinen Oi viaton, puhdas, turmelusta tuntematon, vasen Anna, oi Herra, meille unelle mennessämme, ja edelleen vuorotellen Korkeasti ylistetty ainainen Neitsyt, Toivoni on Isä, Kaiken toivoni, pappi heti Rukoilkaamme Herraa Jumalaa ja lukee määrätyn evankeliumitekstin, jonka jälkeen piispa, jos on, tai pappi Rauha olkoon teille kaikille, ja edelleen pappi Kumartukaamme Herran edessä, piispa rukouksen Oi ylenarmollinen, valtias Herra Jeesus Kristus, pappi Rukoilkaamme Herraa pyhän yhteisen, ja kaikki ottavat anteeksiannon piispalta tai esimieheltä suudellen hänen oikeata kättään. Sinä aikana 2. kuoro laulaa Oi Hyvä, Sinä suojelet kaikkia (18, ja lopuksi Pyhien isiemme.

Tätä Suuren ehtoonjälkeisen palveluksen järjestystä tulee noudattaa koko Suuren paaston ajan Suuren tiistain iltaan asti, paitsi evankeliumeita, joita on määrätty vain 1:selle viikolle, Suuren maanantain ja Suuren tiistain iltana Jumalansynnyttäjän kanonin sijasta lauletaan ehtoonjälkeisen palveluksen triodionit, ja lopuksi Oi Kristus, kun Neitsyt näki.


17) Suurta kanonia lauletaan tämän viikon torstaihin asti, ja seuraavilla viikoilla 6:nnen viikon torstai iltaan asti lauletaan Jumalansynnyttäjän kanoneita Theotokarionista. 18) Maanantai ja torstai iltana lauletaan Oi Kristus, kun Neitsyt näki.

-> Triodionin aloitussivulle