Toiminnot

Suuri kanoni ehtoonjälkeisen palveluksen yhteydessä - typikon

Kohteesta Ortodoksi.net

45. Samana keskiviikkona illalla pienessä ehtoonjälkeisessä palveluksessa, Totisesti on kohtuullista jälkeen, alamme laulaa Suura kanonia, liitelauselma Armahda minua, Jumala, armahda minua. 6:nnen veisun jälkeen lauletaan hitaasti kontakki Minun sieluni, voi minun sieluni, sitten 7., 8. ja 9. veisu, lopuksi irmossi Selittämätöntä on syntyminen, trishagion, Minun sieluni, voi minun sieluni, Herra, armahda 40, Oi Kristus Jumala, Kunnia, nyt, Me ylistämme Sinua, Jumala, ole meille armollinen, rukoukset Oi viaton, puhdas, turmelusta tuntematon, Anna, oi Herra, meille unelle mennessämme, Korkeasti ylistetty ainainen Neitsyt, Toivoni on Isä, turvani Poika, päätössiunaus Kunnia olkoon Sinulle, Kristus Jumala, anomukset ja Pyhien isiemme.

46. Torstaina aamupalveluksessa puoliyönpalveluksen ja heksapsalmin jälkeen laulamme vuorosävelmän mukaisen Halleluja 12 tavallisine lauselmineen ja vuorosävelmän mukaiset kolminaisuustroparit. Psalmikatisman 1:sen kunnian jälkeen oktoekhoksen katumuskatismatroparit, 2:sen jälkeen triodionin katismatroparit 3:nnen veisun jälkeen, psalmi 50(51), Pelasta, Jumala, Sinun kansasi ja luemme 9 oodia (niin kuin on selitetty Suuren paaston aamupalveluksen kohdalla, kts. 18), sitten minean kanonin 1. ja 3. veisu ja irmossi, pieni ektenia ja pyhän ja Jumalansynnyttäjän katismatroparit. 4:nnen veisun triodion, minean 5. ja 6. veisu, irmossi ja pieni ektenia, triodionin kontakki ja iikossi, päivän ja triodionin synaksario. Sitten autuudentroparit, liitelauselmana Armahda minua, Jumala, armahda minua, sitten triodionin 8. ja 9. veisu, Me kiitämme ja ylistämme ja kumarramme ja irmossi Sille, jota taivasten sotajoukot ylistävät. Me ylistämme Sinua jälkeen irmossi Selittämätöntä on syntyminen, Totisesti on kohtuullista, sitten valovirrelmä, Sinulle, Herra meidän Jumalamme ja luetaan suuri ylistysveisu. Anomusektenia ja virrelmästikiirat, stikiira kahdesti, marttyyristikiira kerran, Kunnia, nyt, Jumalansynnyttäjän stikiira. Hyvä on Herraa kiittää, trishagion, aamupalveluksen lopun tropari Jumalansynnyttäjälle, Herra, armahda 40, Kunnia, nyt, Me ylistämme Sinua, Herran nimeen, Taivaallinen Kuningas, ohjaa. 3 suurta kumarrusta, sitten heti Tulkaa, kumartukaamme ja hetket tavan mukaisesti, jokaisessa kontakki Minun sieluni, voi minun sieluni. 9:nteen hetkeen autuudenlauseet jne. Trishagionin jälkeen rukous Kaikkeinpyhin Kolminaisuus, ja päätös.

47. Ehtoopalveluksessa alkupsalmin ja psalmikatisman jälkeen avuksihuutostikiiroina Omasta halustani riisuin kahdesti, marttyyristikiira, 3 vuorossa olevaa stikiiraa ja 4 minean stikiiraa, Kunnia, nyt, kärsimysstikiira Jumalansynnyttäjälle, saatto, Oi Jeesus Kristus, päivän parimiat, Nouskoon minun rukoukseni ja Ennenpyhitettyjen lahjain liturgia.

-> Triodionin aloitussivulle