Toiminnot

Tämä oli Minulta (opetuspuhe)

Kohteesta Ortodoksi.net

Pyhä Serafim Viritsalainen:

Oletko koskaan ajatellut, että kaikki mikä koskee sinua, koskee myös Minua? Olet arvokas silmissäni ja rakastan sinua; tästä syystä sinun ohjaamisesi on Minulle erityinen ilo. Kun kiusaukset ja vastustaja [Paholainen] syöksyvät päällesi joen virtauksen lailla, tahdon sinun tietävän, että Tämä oli Minulta.

Tahdon sinun tietävän, että heikkoutesi tarvitsee Minun voimaani ja että turvallisuutesi takuuna on lupa antaa Minun suojella sinua. Tahdon sinun tietävän, että kun olet vaikeissa olosuhteissa, ihmisten joukossa, jotka eivät ymmärrä sinua ja torjuvat sinut luotaan, Tämä oli Minulta.

Minä olen Jumalasi, elämäsi olosuhteet ovat Minun käsissäni; et päätynyt asemaasi sattumalta; tämä on juuri se asema, jonka olen sinulle varannut. Etkö pyytänyt Minua opettamaan sinulle nöyryyttä? Ja niin – laitoin sinut juuri siihen ”kouluun”, jossa tätä oppiainetta opetetaan. Ympäristösi ja ympärilläsi olevat toteuttavat Minun tahtoani. Onko sinulla taloudellisia vaikeuksia niin, että selviät juuri ja juuri? Tiedä, että Tämä oli Minulta.

Tahdon sinun tietävän, että rahasi tulevat Minulta, joten turvaa Minuun ja ole Minusta riippuvainen. Tahdon sinun tietävän, että varastoni ovat ehtymättömät ja olen uskollinen lupauksissani. Älköön koskaan tapahtuko, että sinulle kerrotaan kun olet puutteenalainen: ”Älä usko Herraan ja Jumalaasi”. Oletko viettänyt yön kärsien? Oletko erossa sukulaisistasi, niistä, joita rakastat? Sallin tämän, jotta kääntyisit Minun puoleeni ja löytäisit Minussa lohdutuksen ja rauhan. Pettikö sinut ystäväsi tai joku, jolle avasit sydämesi? Tämä oli Minulta.

Kristuksen ristiltä ottaminen
Foto: Anu Koivuniemi

Sallin tämän pettymyksen koskettaa sinua niin, että oppisit, että paras ystäväsi on Herra. Tahdon sinun tuovan kaiken Minulle ja kertovan Minulle kaiken. Herjasiko joku sinua? Jätä se Minulle, ole kiinni Minussa niin, että voit piiloutua ”kansojen yhteentörmäyksiltä”. Minä saan oikeamielisyytesi loistamaan valon lailla ja teen elämäsi keskipäivän kaltaiseksi. Tuhoutuivatko suunnitelmasi? Antoiko sielusi periksi ja oletko uuvuksissa? Tämä oli Minulta.

Teit suunnitelmia ja sinulla on omat päämääräsi; toit ne Minulle, jotta siunaisin ne. Mutta tahdon sinun jättävän sen kaiken Minulle, tahdon kädelläni ohjata ja opastaa elämäsi olosuhteita, koska olet orpo, et päähenkilö. Odottamaton epäonni kohtasi sinua ja epätoivo valtasi sydämesi, mutta tiedä, että Tämä oli Minulta.

Väsymyksen ja ahdistuksen avulla koettelen uskosi vahvuutta Minun lupauksiini ja rohkeuttasi rukouksessa sukulaistesi puolesta. Miksi sinä et uskonut heidän huoliaan kaitselmuksellisen rakkauteni huomaan? Sinun täytyy jättää heidät Kaikkeinpuhtaimman Äitini suojelukseen. Sinua kohtasi vakava sairaus, parantumaton tai parannettavissa oleva, ja se on sitonut sinut vuoteeseen. Tämä oli Minulta.

Koska tahdon sinun tuntevan Minut syvemmin, fyysisen vaivan kautta, älä nurise tätä koettelemusta vastaan, jonka olen sinulle lähettänyt. Äläkä yritä ymmärtää Minun suunnitelmiani ihmisten sielujen pelastamiseksi, vaan taivuta nurisematta ja nöyrästi pääsi Minun hyvyyteni edessä. Haaveilit tekeväsi jotain erityistä Minun vuokseni ja sen sijaan kaaduitkin tuskaisena vuoteeseen. Tämä oli Minulta.


Kuuntele venäjäksi


(käännös englannista suomeksi: SaM / Ortodoksi.net)