Toiminnot

Valamon Ystävät ry

Kohteesta Ortodoksi.net

Uuden Valamon luostarin Kristuksen kirkastumisen kirkko, jonka rakentamiseen Valamon Luostarin Ystävät ry ryhtyi kirkkokunnan ohessa aktiivisesti keräämään varoja.
Kirkko vihittiin käyttöön 1977.
Foto © Pyykkönen
Uuden Valamon vanhin kirkko, joka on omistettu kaikille Valamon pyhille, vihittiin uudelleen v. 2010.
Kirkkokansa arkkipiispa Leon ja papiston johdolla ristisaaton jälkeen kirkon pääovella.
Foto © Hannu Pyykkönen

Valamon Ystävät ry tukee ja tekee tunnetuksi Valamon luostaria yhteistyössä luostarin johtajan ja veljestön kanssa. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Valamon luostarin kirkollisten tilojen rakennus- ja hoitokustannuksia, kirkollisen esineistön hankintaa ja ylläpitoa sekä edistää luostaritradition tuntemusta ja pyhiinvaellustietoutta. Yhdistys järjestää luostari- ja pyhiinvaellusmatkoja, seminaareja, esitelmätilaisuuksia, talkoita ja myyjäisiä.

Yhdistys toimii aktiivisesti mm. Helsingissä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Tampereella ja Turussa.

Yhdistyksen toimistossa myydään mm. kirjoja, onnittelu- ja suruadresseja, postikortteja, hopea- ja pronssiriipuksia, avaimenperiä, ikoneja ja lahjaesineitä.

Valamon Ystävä -lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Toiminnasta tiedotetaan yhdistyksen omilla Internet-sivuilla: www.valamonystavat.fi sekä Valamon luostarin Internet-sivuilla

Jäseneksi?

Valamon Ystävät ry:n jäseneksi voivat liittyä kaikki luostarin ja yhdistyksen toiminnan itselleen läheiseksi tuntevat. Jäsenmaksu 20 euroa vuonna 2021.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Katso myös