Toiminnot

Viides rukous (NV)

Kohteesta Ortodoksi.net

Pyhä Nikolaj, Žičan ja Ohridin piispa:

Rukoukset järvellä

(Kuva © Aija S.)

Viides rukous

5 (V)

Vielä hetken aikaa ja matkani päättyy. Pidä minut jyrkällä polulla Sinun luoksesi vielä hetken aikaa, oi kuoleman Voittaja. Sillä mitä korkeammalle kiipeän Sinua kohti, sitä enemmän ihmiset yrittävät vetää minut alas syvyyksiinsä. Mitä täydemmiksi heidän syvyytensä tulevat, sitä suuremmaksi kasvaa heidän toivonsa Sinun voittamisestasi. Totta puhuen mitä täydemmiksi syvyydet tulevat, sitä kauempana Sinä olet syvyyksistä.

Kuinka typeriä ovatkaan tiedon puun palvelijat! He eivät mittaa voimaansa Sinussa vaan omassa lukumäärässään. He eivät ota omakseen oikeudenmukaisuuden lakia Sinun nimessäsi vaan oman lukumääränsä mukaan. Minkä tahansa suunnan enemmistö heistä valitsee, on totuuden ja oikeudenmukaisuuden suunta. Hyvän ja pahan tiedon puusta on tullut rikollisuuden, tyhmyyden ja jäisen pimeyden puu.

Todellakin, tämän maailman tiedolliset ihmiset tietävät kaiken paitsi sen, että he ovat Saatanan palvelijoita. Kun viimeinen päivä koittaa, Saatana iloitsee ihmismäärästä hänen sadonkorjuussaan. Kaikki mitättömät viljantähkät! Mutta typeryydessään jopa Saatana luottaa määrään enemmän kuin laatuun. Yksi Sinun viljasi tähkistä tulee olemaan arvokkaampi kuin Saatanan koko sato. Sillä Sinä, oi kuoleman Voittaja, luotat elämän leivän täyteyteen etkä lukumääriin.

Turhaan minä sanon jumalattomille: ”Suunnatkaa Elämän puuta kohti ja saatte tietää enemmän kuin koskaan toivoitte tietävänne. Sillä tiedon puusta Saatana muotoilee tikkaat teille laskeutua kuolleiden valtakuntaan.”

Jumalattomat pilkkaavat minua ja sanovat: ”Elämän puun kautta sinä haluat käännyttää meidät sinun Jumalasi puoleen, jota me emme näe.”

Todellakaan te ette koskaan näe Häntä. Jopa serafien silmät sokaiseva Valo polttaa teidän pupillinne ikuisesti.

Kaikista maan mätänevyydessä kukoistavista ovat harvinaisimpia he, jotka uskovat Jumalaan. Oi järvi ja vuori, auttakaa minua olemaan iloinen, että minäkin matkaan näiden harvinaisten, oppimattomien ja kaikista halveksituimpien uskovien kanssa.

Veljet, vielä hetken aikaa ja meidän matkamme päättyy.

Tue meitä vielä hetken aikaa, oi kuoleman Kukistaja.


-> seuraava rukous
Takaisin alkusivulle
<- edellinen rukous