Toiminnot

Werburga Chesteriläinen

Kohteesta Ortodoksi.net

Nykyisen Birminghamin ja Nottinghamin tienoilla 500-800 -luvuilla sijainnut Mercian kuningaskunnan hallitsijan, kuninkaan tytär, pyhä Werburga Chesteriläinen (nimestä käytetään teksteissä myös muotoja: Werburgh, Wereburga, Wereburg, Verbourg, Werburh Wærburh) oli igumenia, joka eli ja jollain tavoin vaikutti mm. Weedon, Trenthamin, Hanburyn, Minster-in-Sheppy'n ja Elyn luostareissa.

Hän syntyi noin vuoden 650 tienoilla hurskaaseen sukuun, jossa oli paljon luostariasukkaita ja pyhiä ihmisiä, mm. äiti pyhä Ermenilda ja isoäiti pyhä Sexburga. Hän aloitti kilvoittelun 25-vuotiaana Elyn luostarissa ja kuoli Thereckinghamissa noin vuoden 700 tienoilla tai hieman aiemmin. Hänet haudattiin Hanburyyn, mutta reliikit siirrettin myöhemmin Chesteriin, missä hänen hautapaikkansa katedraalissa oli suosittu pyhiinvaelluskohde aina sinne saakka, kun protestantismi saapui Englantiin.

Muistopäivä

Ortodoksinen kirkko etenkin Brittein saarilla viettää vuosittain hänen omaa muistopäiväänsä aina helmikuun 3. päivänä ja relliikien siirtopäivänä kesäkuun 21. päivänä.

Petja Pyykkönen

Katso ikonikuva Internetistä

Muualla Internetissä