Toiminnot

Ero sivun ”Konevitsan Antti (kirja)” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

(Ak: Uusi sivu: thumb|<center>Kirjan kansi</center> :: Heidi Vaalisto (toim.) '''Konevitsan Antti''' :: ISBN 951-9468-19-6 :: Julkaisija ja kustantaja: [[Uuden V...)
(ei mitään eroa)

Versio 26. heinäkuuta 2010 kello 22.17

Kirjan kansi
Heidi Vaalisto (toim.) Konevitsan Antti
ISBN 951-9468-19-6
Julkaisija ja kustantaja: Valamon luostari
Julkaisupäivämäärä: 1985
Sivumäärä: 128 sivua
Koko: 200 mm x 125 mm
Sidos: nidottu / pehmeäkantinen

Kustantajan tekemä esittely:

Lukuisat Uuden Valamon kävijät ovat oppineet tuntemaan luostarin vierasmajan hoitajan: pienen, tumman, sinfonioita ja venäläistä kuoromusiikkia rakastavan miehen — Andrei Peschkoffin, eli lyhyesti sanottuna Antin.

Nyt Antti viettää tyytyväisenä hyvin ansaittuja eläkepäiviään kauniissa asunnossaan Uuden Valamon suojissa. Eläkkeellä ollessaan hänellä on ollut aikaa sanella värikäs elämäntarinansa muistiin merkittäväksi. Sen vaiheet liikkuvat niin vanhassa Konevitsassa Laatokalla kuin sodanjälkeisissä evakkoluostareissa Keiteleellä ja Heinävedellä.

Antti kuvaa luostarielämää — ei ulkopuolisena tarkkailijana — vaan sisältä päin, omakohtaisesti elettynä ja koettuna. Siinä onkin hänen »muistelmiensa» erityinen arvo.

Konevitsan Antin elämä on syvästi inhimillinen kuvaus erään Herramme palvelijan uskollisesta vaelluksesta vanhan luostarin historian saatossa.