Toiminnot

Ero sivun ”Lintulan luostarin kalenteri 2015” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

(Ak: Uusi sivu: thumb|<center>Lintulan luostarin vuoden 2015 kalenteri</center> Heinäveden Palokissa sijaitseva ortodoksinen [[Lintulan luostri|Lintulan Pyhän Kolmi...)
 
Rivi 2: Rivi 2:
 
Heinäveden Palokissa sijaitseva ortodoksinen [[Lintulan luostri|Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari]] on julkaisut vuoden 2015 seinäkalenterin, jota saa mm. luostarin omasta kaupasta (myös [http://www.lintulanluostari.fi/kauppa/fi/home/70-sein%C3%A4kalenteri-vuodelle-2015.html nettikaupasta]) sekä muista hyvin varustetuista ortodoksisia julkaisuja myyvistä kirjakaupoista ja muista kaupoista ja mahdollisesti myös oman seurakunnan kansliasta niitä voi kysellä.
 
Heinäveden Palokissa sijaitseva ortodoksinen [[Lintulan luostri|Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari]] on julkaisut vuoden 2015 seinäkalenterin, jota saa mm. luostarin omasta kaupasta (myös [http://www.lintulanluostari.fi/kauppa/fi/home/70-sein%C3%A4kalenteri-vuodelle-2015.html nettikaupasta]) sekä muista hyvin varustetuista ortodoksisia julkaisuja myyvistä kirjakaupoista ja muista kaupoista ja mahdollisesti myös oman seurakunnan kansliasta niitä voi kysellä.
  
Kalenterissa luostarin johtaja, igumenia Mikaela ja siasristo kirjoittaa:
+
Kalenterissa luostarin johtaja, [[Mikaela (igumenia)|igumenia '''Mikaela''']] ja sisaristo kirjoittaa:
 
[[Kuva:Ll_kalenteri_2015_2.jpg|thumb|<center>Lintulan luostarin vuoden 2015 kalenterin yksi aukeama</center>]]
 
[[Kuva:Ll_kalenteri_2015_2.jpg|thumb|<center>Lintulan luostarin vuoden 2015 kalenterin yksi aukeama</center>]]
"Ortodoksisen kirkkokäsityksen mukaan Kirkko koostuu kahdesta osasta, tais¬televasta maanpäällisestä seurakunnasta, johon me ihmiset kuulumme, ja riemuitsevasta taivaallisesta seurakunnasta, johon kuuluvat pyhät ihmiset. Yhdessä pyhien kanssa muodostamme Kirkon, Kristuksen Ruumiin. Ja saman ruumiin jäseninä olemme yhteydessä toisiimme.
+
:''"Ortodoksisen kirkkokäsityksen mukaan Kirkko koostuu kahdesta osasta, taistelevasta maanpäällisestä seurakunnasta, johon me ihmiset kuulumme, ja riemuitsevasta taivaallisesta seurakunnasta, johon kuuluvat pyhät ihmiset. Yhdessä pyhien kanssa muodostamme Kirkon, Kristuksen Ruumiin. Ja saman ruumiin jäseninä olemme yhteydessä toisiimme.''
Meidän puoleltamme yhteydenpito pyhiin tarkoittaa, että muistamme heidän juhlapäivänsä ja pyydämme heidän esirukouksiaan. Pyhät puolestaan katsele¬vat taivaallisilta sijoiltaan kahteen suuntaan. He nauttivat taivaallisesta loistees¬ta Jumalan valtakunnassa ja seuraavat samalla meidän elämäämme, näkevät murheemme ja kuulevat rukouksemme. He ovat esirukoilijoitamme Jumalan edessä. Heillä on myös voima auttaa meitä vaikeuksissamme.
 
Pyhät ovat esimerkkejä kristillisestä elämästä ja kilvoittelusta. Heidän elämän¬sä esimerkki on innoittanut lukemattomia kristittyjä kautta vuosisatojen. Tämä ei tarkoita, että pyhät olisivat täydellisiä tai erehtymättömiä. He vain ovat ihmi¬siä, jotka ovat kurkottautuneet kohti Jumalaa ja pyhyyttä enemmän kuin mihin me itse koskaan pystymme. Jokaisesta sukupolvesta löytyy ihmisiä, jossa on pyhyyttä. Jos me hyväksymme kirkollisen elämäntavan itseämme koskevaksi ja yritämme noudattaa sitä, pääsemme astumaan sisään pyhien maailmaan ja siihen elämäntapaan, jota pyhät noudattivat. Silloin olemme oikeutettuja pyy¬tämään ja saamaan heiltä apua.
 
Pyhät ovat jättäneet meille hengelliset reseptinsä: oman elämänkokemuksen¬sa ja hengelliset ohjeensa. Tähän Lintulan luostarin julkaisemaan kalenteriin on koottu vuonna 2013 pyhäksi kanonisoidun pyhittäjä Porfyrioksen lyhyitä elä¬mänohjeita, joista toivomme olevan iloa ja apua kalenterin käyttäjille.
 
  
Seinäkalenteri toimii myös oppaana kirkolliseen elämään. Siihen on merkitty ortodoksiset juhlapäivät ja paastot, jotka rytmittävät ortodoksien elämää eri puolilla maailmaa. Kunkin päivän kohdalle on merkitty tärkeimpien tuona päi¬vänä muisteltavien pyhien nimet."
+
:''Meidän puoleltamme yhteydenpito pyhiin tarkoittaa, että muistamme heidän juhlapäivänsä ja pyydämme heidän esirukouksiaan. Pyhät puolestaan katsele¬vat taivaallisilta sijoiltaan kahteen suuntaan. He nauttivat taivaallisesta loisteesta Jumalan valtakunnassa ja seuraavat samalla meidän elämäämme, näkevät murheemme ja kuulevat rukouksemme. He ovat esirukoilijoitamme Jumalan edessä. Heillä on myös voima auttaa meitä vaikeuksissamme.''
 +
 
 +
:''Pyhät ovat esimerkkejä kristillisestä elämästä ja kilvoittelusta. Heidän elämänsä esimerkki on innoittanut lukemattomia kristittyjä kautta vuosisatojen. Tämä ei tarkoita, että pyhät olisivat täydellisiä tai erehtymättömiä. He vain ovat ihmisiä, jotka ovat kurkottautuneet kohti Jumalaa ja pyhyyttä enemmän kuin mihin me itse koskaan pystymme. Jokaisesta sukupolvesta löytyy ihmisiä, jossa on pyhyyttä. Jos me hyväksymme kirkollisen elämäntavan itseämme koskevaksi ja yritämme noudattaa sitä, pääsemme astumaan sisään pyhien maailmaan ja siihen elämäntapaan, jota pyhät noudattivat. Silloin olemme oikeutettuja pyytämään ja saamaan heiltä apua.''
 +
 
 +
:''Pyhät ovat jättäneet meille hengelliset reseptinsä: oman elämänkokemuksensa ja hengelliset ohjeensa. Tähän Lintulan luostarin julkaisemaan kalenteriin on koottu vuonna 2013 pyhäksi kanonisoidun pyhittäjä [[Porfyrios Kausokalivialainen|'''Porfyrioksen''']] lyhyitä elämänohjeita, joista toivomme olevan iloa ja apua kalenterin käyttäjille.''
 +
 
 +
:''Seinäkalenteri toimii myös oppaana kirkolliseen elämään. Siihen on merkitty ortodoksiset juhlapäivät ja paastot, jotka rytmittävät ortodoksien elämää eri puolilla maailmaa. Kunkin päivän kohdalle on merkitty tärkeimpien tuona päivänä muisteltavien pyhien nimet."''
  
 
[[Luokka:Kirjallisuus]]
 
[[Luokka:Kirjallisuus]]
 
[[Luokka:Kirjaesittelyt]]
 
[[Luokka:Kirjaesittelyt]]
 
[[Luokka:Kalenteri]]
 
[[Luokka:Kalenteri]]

Versio 21. elokuuta 2014 kello 20.09

Lintulan luostarin vuoden 2015 kalenteri

Heinäveden Palokissa sijaitseva ortodoksinen Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari on julkaisut vuoden 2015 seinäkalenterin, jota saa mm. luostarin omasta kaupasta (myös nettikaupasta) sekä muista hyvin varustetuista ortodoksisia julkaisuja myyvistä kirjakaupoista ja muista kaupoista ja mahdollisesti myös oman seurakunnan kansliasta niitä voi kysellä.

Kalenterissa luostarin johtaja, igumenia Mikaela ja sisaristo kirjoittaa:

Lintulan luostarin vuoden 2015 kalenterin yksi aukeama
"Ortodoksisen kirkkokäsityksen mukaan Kirkko koostuu kahdesta osasta, taistelevasta maanpäällisestä seurakunnasta, johon me ihmiset kuulumme, ja riemuitsevasta taivaallisesta seurakunnasta, johon kuuluvat pyhät ihmiset. Yhdessä pyhien kanssa muodostamme Kirkon, Kristuksen Ruumiin. Ja saman ruumiin jäseninä olemme yhteydessä toisiimme.
Meidän puoleltamme yhteydenpito pyhiin tarkoittaa, että muistamme heidän juhlapäivänsä ja pyydämme heidän esirukouksiaan. Pyhät puolestaan katsele¬vat taivaallisilta sijoiltaan kahteen suuntaan. He nauttivat taivaallisesta loisteesta Jumalan valtakunnassa ja seuraavat samalla meidän elämäämme, näkevät murheemme ja kuulevat rukouksemme. He ovat esirukoilijoitamme Jumalan edessä. Heillä on myös voima auttaa meitä vaikeuksissamme.
Pyhät ovat esimerkkejä kristillisestä elämästä ja kilvoittelusta. Heidän elämänsä esimerkki on innoittanut lukemattomia kristittyjä kautta vuosisatojen. Tämä ei tarkoita, että pyhät olisivat täydellisiä tai erehtymättömiä. He vain ovat ihmisiä, jotka ovat kurkottautuneet kohti Jumalaa ja pyhyyttä enemmän kuin mihin me itse koskaan pystymme. Jokaisesta sukupolvesta löytyy ihmisiä, jossa on pyhyyttä. Jos me hyväksymme kirkollisen elämäntavan itseämme koskevaksi ja yritämme noudattaa sitä, pääsemme astumaan sisään pyhien maailmaan ja siihen elämäntapaan, jota pyhät noudattivat. Silloin olemme oikeutettuja pyytämään ja saamaan heiltä apua.
Pyhät ovat jättäneet meille hengelliset reseptinsä: oman elämänkokemuksensa ja hengelliset ohjeensa. Tähän Lintulan luostarin julkaisemaan kalenteriin on koottu vuonna 2013 pyhäksi kanonisoidun pyhittäjä Porfyrioksen lyhyitä elämänohjeita, joista toivomme olevan iloa ja apua kalenterin käyttäjille.
Seinäkalenteri toimii myös oppaana kirkolliseen elämään. Siihen on merkitty ortodoksiset juhlapäivät ja paastot, jotka rytmittävät ortodoksien elämää eri puolilla maailmaa. Kunkin päivän kohdalle on merkitty tärkeimpien tuona päivänä muisteltavien pyhien nimet."