Toiminnot

Ero sivun ”Puroniemen ystävät ry” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

Rivi 41: Rivi 41:
 
''Yhdistyksen tarkoituksena on tukea ja kehittää Ortodoksisten Nuorten Liiton ONL ry:n omistamaa Puroniemen leirikeskusta ja sen toimintaa sekä edistää paikan tunnettavuutta paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Tarkoituksena on säilyttää leirikeskus toimivana kokoontumispaikkana sekä edistää muun muassa lasten, nuorten, perheiden, ikääntyvien ja maahanmuuttajien henkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä osaltaan vahvistaa ortodoksista yhteenkuuluvuutta ja identiteettiä.''<br>(säännöt § 2)
 
''Yhdistyksen tarkoituksena on tukea ja kehittää Ortodoksisten Nuorten Liiton ONL ry:n omistamaa Puroniemen leirikeskusta ja sen toimintaa sekä edistää paikan tunnettavuutta paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Tarkoituksena on säilyttää leirikeskus toimivana kokoontumispaikkana sekä edistää muun muassa lasten, nuorten, perheiden, ikääntyvien ja maahanmuuttajien henkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä osaltaan vahvistaa ortodoksista yhteenkuuluvuutta ja identiteettiä.''<br>(säännöt § 2)
  
Yhdistys piti ensimmäisen vuosikokouksensa Rautalammin Puroniemessä '''sunnuntaina 22.4.2012 klo 12''' ja siellä valittiin yhdistyksen hallitus ja vahvistettiin jäsenmaksun suuruus. Jäsenmaksu henilöltä on 12 euroa. Jäseneksi voi jo ilmoittautua sähköpostilla alla olevaan osoitteeseen. Jäseneksi tulee vasta maksettuaan jäsenmaksun. Ohessa -> '''[[kokouskutsu]]'''. Lue myös [http://ortodoksi.net/ortodoksi/blogi/uutiset/2012/04/22/puroniemen-ystavat-ry-jarjestaytyi/ uutinen] valinnoista.
+
Yhdistys piti ensimmäisen vuosikokouksensa Rautalammin Puroniemessä '''sunnuntaina 22.4.2012 klo 12''' ja siellä valittiin yhdistyksen hallitus ja vahvistettiin jäsenmaksun suuruus. Jäsenmaksu henkilöltä on 15 euroa (vuodelle 2013). Jäseneksi voi jo ilmoittautua sähköpostilla alla olevaan osoitteeseen. Jäseneksi tulee vasta maksettuaan jäsenmaksun. Ohessa -> '''[[kokouskutsu]]'''. Lue myös [http://ortodoksi.net/ortodoksi/blogi/uutiset/2012/04/22/puroniemen-ystavat-ry-jarjestaytyi/ uutinen] valinnoista.
  
 
Puroniemen ystävät ry:n jäsenmaksujen tilinumero on '''FI38 5389 0720 0436 86'''.<br>  
 
Puroniemen ystävät ry:n jäsenmaksujen tilinumero on '''FI38 5389 0720 0436 86'''.<br>  
-> [[Media:Psiirto1_hj_2013.pdf|Henkilöjäsenen pankkisiirtolomake]]<br>
 
 
-> [[Media:Jasemaksu_ps-lomake_2013.pdf|Yleinen pankkisiirtolomake]]
 
-> [[Media:Jasemaksu_ps-lomake_2013.pdf|Yleinen pankkisiirtolomake]]
  
* Jäsenmaksu on 12 euroa / henkilöjäsen. Maksaessa on hyvä käyttää viitenumeroa 17530, kun maksaa vain yhdestä henkilöstä.
+
* Jäsenmaksu on 15 euroa / henkilöjäsen. Maksaessa on hyvä käyttää viitenumeroa 17530, kun maksaa vain yhdestä henkilöstä.  
* Perhemaksu on yhteensä 20 euroa, tilisiirtoon <u>tulee kirjoittaa kaikkien perheenjäsenten nimet</u>, mutta ei viitenumeroa.  
+
* Kannatusjäsenmaksu on 200 euroa ja ainaisjäsenmaksu 200 euroa. Viitenumero on 17530 molemmissa. Jos käytät viitenumeroa, lähetä erikseen yhteystietosi yhdistykselle esim. sähkö- tai tavallisena postina.  
* Kannatusjäsenmaksu on 200 euroa ja ainaisjäsenmaksu 200 euroa. Viitenumero on 17530 molemmissa.  
+
Tilisiirtoon pitäisi siis aina kirjoittaa <u>myös yhteystiedot</u> eli '''osoite''' ja mahdollinen '''sähköpostiosoite''' jäsenrekisteriä varten. Suositeltavaa olisi ilmoittautua jäseneksi  puroniemen.tuki@gmail.com sähköpostin kautta.
Tilisiirtoon pitäisi aina kirjoittaa <u>myös yhteystiedot</u> eli '''osoite''' ja mahdollinen '''sähköpostiosoite''' jäsenrekisteriä varten. Suositeltavaa olisi ilmoittautua jäseneksi  puroniemen.tuki@gmail.com sähköpostin kautta.
 
  
 
Yhdityksen toimintaan kuuluu sääntöjen mukaan seuraavaa. Puroniemen ystävät yhdistys:
 
Yhdityksen toimintaan kuuluu sääntöjen mukaan seuraavaa. Puroniemen ystävät yhdistys:

Versio 16. maaliskuuta 2013 kello 15.45

Maallikkopalvelus ennen vuosikokousta Puroniemen tsasounassa.
(Kuva © Puroniemen ystävät ry)
Puroniemen ystävät ry:n vuosikokous 2013 leirikeskuksen ruokasalissa.
(Kuva © Puroniemen ystävät ry)

Puroniemen ystävät ry piti säännönmukaisen vuosikokouksensa 10.3.2013 Puroniemessä pirteässä pakkaskelissä. Leirikirkossa Juhani Hännisen pitämän maallikkopalveluksen jälkeen noin reilun parinkymmenen osallistujan kokousväki jatkoi kokoustaan päätalon ruokasalissa Esko Huovisen toimiessa kokouksen puheenjohtajana.

Hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus, sekä kuunneltiin ja käsiteltiin edellisen vuoden vuosikertomus. Samoin hyväksyttiin talousarvio ja toimintasuunnitelma tulevalle toimintavuodelle.

Hallitus jatkaa entisessä kokoonpanossa: puheenjohtajana Mirja Mäkinen, varapuheenjohtajana Unto Satuli, sihteerinä Erja Kotta ja jäseninä Pirkko Penttilä, isä Matti Sidoroff sekä varajäseninä Juhani Hänninen ja Nina Puranen.

Jäsenmaksua piti selkiinnyttää, koska säännöt eivät tunne ns. perhejäsenyyttä ja jouduttiin siksi jättämään pois käytöstä. Uusi henkilökohtainen jäsenmaksu on vuodelle 2013 nyt 15 euroa/henkilö, ainaisjäsenmaksi 200 euroa ja tukijäsenmaksu 200 euroa.

Vilkkaassa keskustelussa tuotiin esille mm. jätejärjestelmän kehittämisajatusta ja nykyaikaisten kompostivessojen käyttöönottoa, joita kumpaakin selvitetään.

Puroniemen leirikeskuksen vuokraaminen ensi kesälle ja osin jo keväälle on edennyt mainiosti. Ortodoksisen leiritoiminnan lisäksi käyttäjiä löytyy muistakin yhteisöistä niin paikkakunnalat kuin koko maasta sekä tietysti yksityisiä ihmisiä, jotka järjestävät kauniissa ympäristössä erilaisia perhejuhlia: häitä, synttäreitä, jne. Koska yksityiset käyttävät leirikeskusta viikonloppuisin, leirit ovat uleensä arkipäivinä viikolla.

Leirikeskusken vuokraamisesta vastaavat: Mikko Mensonen ja Erja Kotta.

Leirikeskuksen tulevasta toiminnasta ja varauksista saa myöhemmin tarkempaa tietoa leirikeskuksen omilta sivuilta: Puroniemen leirikeskus.

Vuosikertomus 2012 (pdf) ja toimintasuunnitelma 2013 (pdf) löytyvät oheisten linkkien takaa.


Puroniemen ystävät ry osti 13.2.2013 KP arkkipiispa Leon edustustiloissa allekirjoitetulla kauppakirjalla omistukseensa Puroniemen leirikeskuksen ONL:lta. Kuvia kauppatilaisuudesta löytyy mm Facebookista, jossa jokainen voi halutessaan käydä katsomassa niitä, vaikka ei olisi Fb-profiilia. Klikkaa ensimmäistä kuvaa hiirellä, niin saat sen suuremmaksi ja kuvia voi selata eteenpäin hiirtä klikkamalla. Kuvat löytyvät oheisen linkin kautta:

-> Kuvia kaupantekotilaisuudesta 13.2.2013 Kuopiossa


Puroniemen ystävät ry:n ylimääräinen yleinen kokous pidettiin 30.11.2012 klo 19 Puroniemen leirikeskuksen ruokasalissa Kerkonkoskentie 608, 77700 RAUTALAMPI.

Katso leirikeskuksen sijainti kartalla -> Google map

Ortodoksisten Nuorten Liito (ONL) on hyväksynyt Puroniemen ystävät ry:n tekemän ostotarjouksen Puroniemen leirikeskuksesta ja yhdistys on päättänyt ottaa lainan ja ostaa leirikeskuksen.


Leirillä olevia lapsia osallistuu Pyhään ehtoolliseen Puroniemen tšasounassa.
(Kuva © Ortodoksi.net)

Rautalammilla/Suonenjoella on perustettu vuoden 2012 alussa Puroniemen ystävät ry -niminen rekisteröity yhdistys tukemaan ONL:n omistaman Puroniemen leirikeskuksen toimintaa Rautalammella.

Säännöissä sanotaan toiminnasta:

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea ja kehittää Ortodoksisten Nuorten Liiton ONL ry:n omistamaa Puroniemen leirikeskusta ja sen toimintaa sekä edistää paikan tunnettavuutta paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Tarkoituksena on säilyttää leirikeskus toimivana kokoontumispaikkana sekä edistää muun muassa lasten, nuorten, perheiden, ikääntyvien ja maahanmuuttajien henkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä osaltaan vahvistaa ortodoksista yhteenkuuluvuutta ja identiteettiä.
(säännöt § 2)

Yhdistys piti ensimmäisen vuosikokouksensa Rautalammin Puroniemessä sunnuntaina 22.4.2012 klo 12 ja siellä valittiin yhdistyksen hallitus ja vahvistettiin jäsenmaksun suuruus. Jäsenmaksu henkilöltä on 15 euroa (vuodelle 2013). Jäseneksi voi jo ilmoittautua sähköpostilla alla olevaan osoitteeseen. Jäseneksi tulee vasta maksettuaan jäsenmaksun. Ohessa -> kokouskutsu. Lue myös uutinen valinnoista.

Puroniemen ystävät ry:n jäsenmaksujen tilinumero on FI38 5389 0720 0436 86.
-> Yleinen pankkisiirtolomake

  • Jäsenmaksu on 15 euroa / henkilöjäsen. Maksaessa on hyvä käyttää viitenumeroa 17530, kun maksaa vain yhdestä henkilöstä.
  • Kannatusjäsenmaksu on 200 euroa ja ainaisjäsenmaksu 200 euroa. Viitenumero on 17530 molemmissa. Jos käytät viitenumeroa, lähetä erikseen yhteystietosi yhdistykselle esim. sähkö- tai tavallisena postina.

Tilisiirtoon pitäisi siis aina kirjoittaa myös yhteystiedot eli osoite ja mahdollinen sähköpostiosoite jäsenrekisteriä varten. Suositeltavaa olisi ilmoittautua jäseneksi puroniemen.tuki@gmail.com sähköpostin kautta.

Yhdityksen toimintaan kuuluu sääntöjen mukaan seuraavaa. Puroniemen ystävät yhdistys:

- toimii kanavana ja yhdyssiteenä Puroniemen toiminnasta ja kehittämisestä kiinnostuneiden tahojen kanssa järjestämällä kokoontumisia sekä keskustelu- ja esitelätilaisuuksia
- jarjestää talkooleireja kiinteistöjen ja alueen kunnossapitämiseksi ja viihtyisyyden lisäämiseksi
- tukee toiminnallisesti ja taloudellisesti leirien, koulutus-, opetus-, harrastus- ja virkistystilaisuuksien järjestämisiä ja voi järjestää niitä itse
- toimii yhteistyössä viranomaisten, yhdistysten ja muiden vastaavien yhteisöjen kanssa
- harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa
- pyrkii saavuttamaan tavoitteensa myös muita samantapaisia toimintamuotoja käyttäen
(säännöt § 3)

-> Tutustu yhdistyksen toimintasuunnitelmaan 2012

Yhdistyksen sääntöihin voit tutustua netissä:

-> Yhdistyksen säännöt

Yhdistyksen tukisähköpostiosoite on:

puroniemen.tuki@gmail.com

(kopioi tämä osoite omaan sähköpostiisi)

Katso myös