Toiminnot

Ero sivun ”Rukouskanoni pyhälle Nektariokselle” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

(Ak: Uusi sivu: Pyhän Nektarios Eginalaisen muistopäivä on 9.11. Kanoni PDF-tiedostona 1. veisu 8. sävelmä Irmossi: Kuljettuaan veden yli ...)
 
 
Rivi 142: Rivi 142:
 
Ylistämme veisuin sinun armoasi, oi Armoitettu, sillä hellänä äitinä sinä suojelet, ruokit ja hoivaat meitä joka päivä.
 
Ylistämme veisuin sinun armoasi, oi Armoitettu, sillä hellänä äitinä sinä suojelet, ruokit ja hoivaat meitä joka päivä.
  
(Käännös on tehty Lintulan luostarissa)
+
(Käännös on tehty [[Lintulan luostari]]ssa)
 +
 
 +
== Katso myös ==
 +
* [[Media:Akatistoshymni_Nektarios_Pentapolilaiselle,_Eginan_ihmeidentekijälle.pdf|Akatistoshymni Nektarios Pentapolilaiselle, Eginan ihmeidentekijälle]]
 +
* [[:Luokka:Nektarios Eginalaisen juhlan veisuja|Pyhän Nektarios Eginalaisen juhlan veisuja (9.11.)]]
  
 
[[Luokka:Liturgiset tekstit]][[Luokka:Kanonit]]
 
[[Luokka:Liturgiset tekstit]][[Luokka:Kanonit]]

Nykyinen versio 14. elokuuta 2009 kello 20.03

Pyhän Nektarios Eginalaisen muistopäivä on 9.11.

Kanoni PDF-tiedostona

1. veisu

8. sävelmä

Irmossi:

Kuljettuaan veden yli kuin kuivaa maata ja päästyään Egyptin vaivasta Israel huusi: Veisatkaamme Lunastajallemme ja Jumalallemme.

Troparit

Liitelauselma: Pyhä esipaimen Nektarios, rukoile Jumalaa meidän puolestamme.

Vihollisen pahuuden haavoittamana turvaudun sinun apuusi. Rauhoita, isä, minun elämäni ja suo minulle sekä sielun että ruumiin terveys.

Päätettyäsi pyhästi elämäsi, isä Nekatrios, sinä aina pyhität ja vapautat kaikesta pahasta ne, jotka rientävät pyhien reliikkiesi äärelle.

Ihmeellisten voimatekojen suorittajana paranna, isä, niiden tuskalliset taudit, jotka pyytävät sinun apuasi, oi ihmeidentekijä esipaimen Nektarios.

Kunnia -- nyt --.

Oi Jumalan armahtavainen Äiti, hyvää rakastava Neitsyt, ole laupias minulle ja vapauta minut kaikesta näkymättömän käärmeen vahingosta ja raivosta. 3. veisu

Irmossi:

Taivaan avaruuden Luoja ja kirkon Rakentaja! Vahvista minua rakkaudessasi – Sinä kaiken halajamisen täyttymys, uskovaisten tuki, oi ainoa ihmisiä rakastava.

Troparit

Oi myötätuntoinen esipaimen, säilytä sinua kunnioittavat vahingoittumattomina pahan alkuunpanijan kivuliaista ahdistuksista, tuhoisasta häijyydestä ja hyökkäyksistä.

Sinun pyhä kallosi vuodattaa aina Jumalan armon jumalallista aineetonta nektaria, jonka olet Jumalalta saanut, ja karkottaa, oi pyhä, himojen katkeruuden sieluistamme.

Elämäni on kulunut vaivoissa ja vaikeissa koettelemuksissa, ja olen, oi isä, turvautunut sinuun. Älä jätä minua vaille huomiota vaan vapauta minut vierailullasi minua jatkuvasti vaivaavista onnettomuuksista.

Kunnia -- nyt --.

Maailman turva ja murtumaton tuki, armoitettu Neitsyt, suojele ja varjele ovelan lohikäärmeen monimuotoisista pahennuksista meidät, jotka pakenemme sinun turviisi 4. veisu

Irmossi:

Minä kuulin, oi Herra, huolenpitosi salaisuuden, minä ymmärsin tekosi ja ylistän jumaluuttasi.

Troparit

Säilytä armollasi, isämme Nektarios, luostarisi vapaana ovelan vastustajan kaikesta ilkeydestä.

Suo parannus sairaille, jotka kaikkialta kiiruhtavat pyhään luostariisi, oi isä, ja hajota heidän murheensa.

Anna, oi Netarios, sielun ja ruumiin parannus ja terveys sekä vapautus rikkomuksista niille, jotka vilpittömästi ylistävät sinua autuaaksi.

Kunnia -- nyt --.

Ohjaa minua, oi kaikessa nuhteeton Neitsyt, katumuksen pelastavalle tielle ja kuoleta ja tuhoa lopullisesti himojeni kurittomuus. 5. veisu

Irmossi:

Herra, valista meidät käskyilläsi ja anna, oi ihmisiä rakastava, meille rauha väkevällä käsivarrellasi.

Troparit

Egina on saanut sinusta lämpimän puolustajan ja sen tähden se aina turvautuu armoosi ja vapautuu kaikesta ahdistuksesta.

Tee meidät, isä Nektarios, otollisiksi viettämään rauhallista ja tyyntä elämää, joka on vapaa kaikista vihollisen juonista.

Saatuaan sinusta, oi pyhä isä, vartijan ja suojelijan sinun kunnianarvoisa luostarisi kerskaa sinun nopeasta avustasi.

Kunnia -- nyt--.

Tahraton, puhdas, koskematon Jumalan Äiti, säilytä sinun suojelukseesi toivonsa panneet kaiken vahingon ulottumattomissa. 6. veisu

Irmossi:

Vapahtaja, ole minulle armollinen, sillä minä olen paljon syntiä tehnyt ja rukoilen Sinua: Nosta minut ylös pahuuden syvästä kuilusta, sillä Sinun puoleesi olen kohottanut huutoni: Kuule minua, minun pelastukseni Jumala.

Troparit

Kevennä meidän sielujemme ja ruumiittemme tuskat, kun panemme toivomme sinun esirukouksiisi. Täytä sydämemme ilolla ja hajota mielestämme raskaan masennuksen usva.

Rukoile, pyhä ihmeidentekijä Nektarios, että me, jotka uskoen kiiruhdamme suojaasi, vapautuisimme kaikista vihollisen tuhoisista kiusauksista ja pahennuksista sekä monista vaikeuksista ja ahdistuksista.

Oi jumalankantaja, ihmeidentekijä Nektarios, älä lakkaa, taivaan korkeuksista väsymättä huolehtimasta ja suojelemasta pyhää luostariasi, jolla on suurena aarteenaan sinun pyhäinjäännöksesi.

Kunnia -- nyt --.

Sinä Neitsyt, joka synnytit ihmisten Pelastajan ja Vapahtajan, pelasta minut suojeluksellasi pahan ilkeästä hirmuvallasta ja jäntevöitä sieluni parempaan elämään. 7. veisu

Irmossi:

Heprealaisnuorukaiset polkivat urheasti pätsissä maahan tulen liekit ja muuttivat tulen kasteeksi huutaen: Kiitetty olet Sinä, Herra Jumala, iankaikkisesti!

Troparit

Varjele, autuas Nektarios, meidät, jotka aina sinua kunnioitamme, vahingoittumattomina kaikenlaisista kivuista, kiusauksista, vaaroista ja onnettomuuksista ja pahasisuisten ihmisten kateudesta ja pahuudesta

Paranna lakkaamatta, isä Nektarios, niiden vaikeita sairauksia, jotka uskoen lähestyvät pyhiä jäännöksiäsi, sillä sinä olet viimeisinä aikoina osoittautunut uskovien auliiksi auttajaksi.

Sinusta, isä Nektarios, on tullut Jumalan antama kunniapalkinto ja uusi kruunu Eginan saarelle, joka aina turvautuu sinun esirukouksiisi, oi pyhä, ja saa korjata sinun suopeutesi tukea.

.Kunnia -- nyt --.

Ohjaa minut, oi Neitsyt, synnin porteilta sinusta syntyneen Herran käskyjen polulle ja kohota sydämeni maasta, että sinun armollasi pelastuneena ylistän sinua aina. 8. veisu

Irmossi:

Kiittäkää lauluin taivasten Kuningasta, jota enkelten sotavoimat ylistävät, ja suuresti kunnioittakaa Häntä kaikkina aikoina!

Troparit

Kuivata, oi isä, jumalallisilla esirukouksillasi pahuuden virta, joka täyttää tulvallaan sydämeni vaot.

Tuntien sinut sairauksien parantajaksi turvaudumme sinun pyhään kalloosi, että vapautuisimme tuskallisista vaivoista.

Kunnia -- nyt --

Paranna, Neitsyt, sieluni, jonka käärmeen häijy pahuus on sairastuttanut, ja kirkasta minut himottomuuden valolla. 9. veisu

Irmossi:

Puhdas Neitsyt, me Sinun kauttasi pelastuneet tunnustamme Sinut totiseksi Jumalansynnyttäjäksi ja yhdessä ruumiittomien enkelijärjestöjen kanssa laulamme Sinun ylistystäsi.

Troparit

Päästä, isä, meidät, jotka turvaudumme suojelukseesi, näkymättömän vihollisen raivosta ja elämän kauheista onnettomuuksista.

Vapauta, isä, minut sielun tuskasta ja ruumiin kivuista Jumalan sinulle suomalla runsaalla armolla.

Rukoile, isä Nektarios, ihmisiä rakastavaa Kristusta kuulun luostarisi, Eginan saaren, koko Kreikan ja kaikkien maailman maiden puolesta.

Kunnia -- nyt --.

Ylistämme veisuin sinun armoasi, oi Armoitettu, sillä hellänä äitinä sinä suojelet, ruokit ja hoivaat meitä joka päivä.

(Käännös on tehty Lintulan luostarissa)

Katso myös