Toiminnot

Synkletike Aleksandrialainen

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 9. elokuuta 2010 kello 06.53 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Pyhästä '''Maria Synkletikesta''' (nimestä käytetään myös muotoa, jossa on pelkästään jälkimmäinen nimi: ''Synkletike'') ei ole saatavilla kovin paljoa tietoa. Hän eli 30...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Pyhästä Maria Synkletikesta (nimestä käytetään myös muotoa, jossa on pelkästään jälkimmäinen nimi: Synkletike) ei ole saatavilla kovin paljoa tietoa. Hän eli 300-luvulla ja kuului rikkaaseen sukuun, johon tuo nimikin Synkletike viittaa. Rikkauden lisäksi hurskaus kuului suvun arvoihin ja tämä vaikutti kauniin ja tavoitellun nuoren naisen ratkaisuihin oman elämänsä suhteen. Synkletike hakeutui Jumalan läheisyyteen ja hylkäsi maallisen elämäntyylin ja lähestyi Jumalaa hengellisen mietiskelyn avulla.

Elämänsä ehtoopuolella pyhä Synklite pyysi Jumalalta, että hän saisi ruumiillisen sairauden, kuten Job oli saanut. Silti tämä rohkea pyhä pysyi aina hyveellisenä ja huolellisena kilvoittelijana sekä uskoonsa turvautuvana pitkän elämänsä loppuun saakka.