Toiminnot

Ikoninäyttelyn kuva 06

Kohteesta Ortodoksi.net

Rauman Jumalanäiti
(kuva © munkki Stefanos)
(kuvan saa suuremmaksi sivun alalaidan linkistä)

Rauman Jumalanäiti

Olen aloittanut ikonin valmistelun noin 20 vuotta sitten, kuvannut, piirtänyt, haatatellut ihmisiä, en laita kenenkään nimeă tähän, mutta esirukoilen puolestanne ja kun nettimaailma on mitä on, en halua kenellekkään harmeja.

Lähtökohtana oli Rauman satama, Rauman pitsit, kaupungin historia, lähtökohdaksi otin renessanssin ajan 1400-1500- luvun. Jumalanäidin puvun koristekuvio on Rauman ensimmäinen sinetti, Jumalanäidin kädessä on pieni mappae-liina, jota ylhäisönaiset pitivät kädessään likkuessaan ulkona, Liinan reunassa on kapea pitsi, joka on tyylitelty mandel niminen.

Kristus pitää kädessään suurta laivaa, tyypittämätöntä, nimeämätöntä, purjeessa on teksti OLKKA HUALD VAIL. Psalmi 46, tekstin sain valita kolmesta ja minusta tämä oli luonnikkain. Tausta on indigon sininen ja oikealla sivuun vedetty verho, jossa Satakunnan nimikkokasvin tyrnin kuvio. Sivuun vedetty verho kuvasi renessanssi ajalla salaisuuden paljastamista, tässä tapauksessa, Jumalanäiti on synnyttävä Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan.

munkki Stefanos


Suurenna kuva
Takaisin näyttelysivulle
Siirry seuraavaan näyttelykuvaan ja selitykseen