Toiminnot

Itsetuntemuksen nuolia (kirja)

Kohteesta Ortodoksi.net

Kirjan kansi
Arkimandriitta Efraim: Itsetuntemuksen nuolia
ISBN 978-618-86586-3-9
Julkaisija ja kustantaja: Athoslainen Pyhien apostoli Andreaan ja Antonios Suuren skiita
Julkaisuajankohta: 2023 (osta)
Sivumäärä: 109 sivua
Koko: 210 mm x 145 mm
Sidos: liimasidottu / pehmytkantinen


Harvemmin on kirjan käteen saadessa voinut todeta, että onpas tässä kaunis kirja. Nyt niin saattoi todeta, koska kirja oli erittäin kauniisti kuvitettu käsinmaalatutuilla kuvilla.

Kirja on atholaisen Pyhien apostoli Andrean ja Antonios Suuren skiitan julkaisu ja todella kauniit kuvat tähän kirjaan on maalannut skiitan veljestö, jonka jäsenistä kenties tunnetuin meille suomalaisille on pappismunkki Joosef, Suomesta kotoisin oleva athoslainen kilvoittelija.

Kirjan teksti on koottu maaliskuun lopussa 2023 kuolleen skiitan johtajan arkkimandriitta Efraimin opetuksista ja kuten alussa totesin kirjan ulkoisesta kauneudesta, myös kirjan sisäinen tekstin kauneus on käsinkosketeltavaa.

Vaikka kirjan teksti on joiltain osin kirjoitettu veljestön jäsenille munkeille, se sopii silti ihan hyvin myös meille tavallisille maallikoille. Kirja on myös helppo lukuinen, sillä opetukset ovat usein yhdellä tai kadella sivulla, jonka voi rauhassa lukea ja sen jälkeen yhtälailla rauhassa mietiskellä sen opetusta omalla kohdallaan.

Kirjanen on omistettu suuren athoslaisen kirkkolaulajan ja todellisen ortodoksisen munkin, vanhus Daniel Katunakialaisen (1931 - 2022) muistolle.

Ortodoksi.net / HAP
Enkelten päivänä marraskuussa 2023