Toiminnot

Jumalan rakkauden pisaroita (kirja)

Kohteesta Ortodoksi.net

Kirjan kansi
Kirjan kuvitusta: Pyhä ja leijona
Khrysopigin luostari: Jumalan rakkauden pisaroita - Pyhät ja luonto
Alkuteos: Σταλαγματιές τής άγάπης τού Θεού. Οί Άγιοι καί τό Περιβάλλον.
Käännös: Hannu Pöyhönen
ISBN 978-952-67214-2-2
Julkaisija ja kustantaja: Pyhän Kosmas Aitolialaisen Veljestö / Filokalia Oy
Julkaisuajankohta: 2012
Sivumäärä: 120 sivua
Koko: 305 mm x 215 mm
Sidos: sidottu / kovakantinen

Pyhän Kosmas Aitolialaisen Veljestön julkaisu nr. 13.

Ortodoksinen kirkko suosittelee meille kaikille oman patriarkkamme, Konstantinopolin ekumeenisen patriarkka Bartholomeoksen, tavoin mahdollisimman luonnonmukaista ja ekologista suhtautumista luontoon. Nykymaailmassa vallitseva ekologinen kriisikin edellyttää sitä meiltä kaikilta. Kirkkomme pyhät ovat osoittaneet elämällään ja askeettisella elämäntavallaan sitä oikeaa suhtautumista luontoon, johon tämäkin kirja meitä hienovaraisesti ohjaa.

Kreetan rakastettu arkkipiispa Irineos sanookin osuvasti saatesanoissaan: "Jumalan armon avulla pyhät ovat palanneet samaan läheiseen yhteyteen luomakunnan kanssa, joka ihmisellä oli paratiisissa, ja saaneet vallan luontoon."

Kirja on tarkoitettu niin lapsille kuin aikuisillekin innoittamaan ja lisäämään heissä rakkautta Jumalan luontoon. Kirja on oivallinen apuväline myös kouluissa oppilaille ja opettajille sekä uskonnon opettamiseen että oikean ortodoksisen ekologisen elämänasenteen opettamiseen.

Kreetalaisen naisluostarin, Khrysopigin nunnat, kokosivat tämän kirjan elinympäristömme suojelemiseksi ja näiden pyhien kautta he tuovat nyt meille esille hyviä esikuvia luonnonsuojelijoista, joiden koko elämä kelpaa malliksi kaikille.

Hannu Pyykkönen
7.5.2012


Kustantajan tekemä kirjan esittelyteksti:

Tähän kirjaan on koottu lapsille ja aikuisille kertomuksia Ortodoksisen kirkon pyhistä ihmisistä, joiden elämässä rakkaus Jumalaan näkyy myös heidän suhtautumisessaan luontoon. Pyhät rakastavat ja säälivät ihmisiä mutta samalla suojelevat lintuja ja eläimiä, istuttavat pensaita ja puita, pitävät huolta vesistä ja tuntevat tuskaa kaikkien kärsivien luontokappaleiden puolesta. He työskentelevät koko maailman parhaaksi ja sulkevat sen rukouksiinsa. Pyhän elämänsä avulla he siunaavat ja uudistavat luomakuntaa.

Sisällysluettelo

Katso myös