Toiminnot

Kreikkalais-ortodoksinen usko ja elämännäkemys (kirja)

Kohteesta Ortodoksi.net

Kirjan kansi
Tito Colliander: Kreikkalais-ortodoksinen usko ja elämännäkemys
Suomentanut: Paula Kononen
Ruotsinkielinen alkuteos: Grekisk-ortodox tro och livssyn
ISBN -
Julkaisija ja kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
Julkaisusarja: Hyvä tietää nr. 2
Julkaisupäivämäärä: 1952
Sivumäärä: 56 sivua
Koko: 205 mm x 145 mm
Sidos: sidottu / kovakantinen

---

Kustantajan kirjaesittely

Ei teoreettisen opiskelun, vaan elävän kokemuksen tietä avautuu ortodoksisen kirkon uskonmaailma ihmiselle; kristinusko on elämää, ei oppia. Nämä tekijän sanat ehkä hätkähdyttävät monia, joiden käsityksen mukaan ortodoksinen kirkko on piintyneihin menoihinsa kangistunut laitos ilman elävää hengen tulta.

Tässä teoksessa Tito Colliander esittelee ortodoksisen kirkon uskonsisällön lämpimästi ja mukaansatempaavasti, niin kuin maallikko, joka kokemuksen tietä on päässyt selvyyteen ja esittelee henkilökohtaisesti kallista asiaa. Siksi kirjasta ei ole tullutkaan kuivaa dogmatiikan oppikirjaa, vaan sen joka sivulta tuntuu tekijän voimakas persoonallinen syke.

Tällainen sekä ortodoksisille että ortodoksisesta kirkosta kiinnostuneelle yleisölle tarkoitettu uskonsisällön esittely on myös ajankohtainen. Eri tahoilla kristikuntaa ja varsinkin kirkkojen yhtymistä ajavien piirissä kysellään: mikä on ortodoksinen kirkko? — Siihen kysymykseen tämä kirja antaa vastauksen.

"Tätä nykyä ei liene toista yhtä suppeata kirjaa, joka paremmin sopisi niiden nykyajan ihmisten käsiin, jotka haluavat perehtyä kristinopin olemukseen." (Professori Rafael Gyllenberg Hufvudstadsbladetissa.)

---

Kreikkalais-ortodoksinen usko ja elämännäkemys on ilmestynyt (silloin) ajanmukaistetussa suomen kielen asussa OK-opintokeskuksen opintopiiriaineistona ja äänitteenä 1980-luvun alussa isä Teppo Siilin toimittamana, tuolloin nimellä Ortodoksinen usko ja elämännäkemys (nimenmuutos koskee myös alkukielisiä myöhempiä painoksia, Ortodox tro och livssyn).

Sisällysluettelo

  • Johdanto
  • Jumalan ilmoitus
  • Kirkko
  • Pelastuksentie
  • Kultti
  • Mysteerit
  • Valtakunta
  • Kirjallisuusviitteitä