Toiminnot

Lintulan luostarin kalenteri 2017

Kohteesta Ortodoksi.net

Lintulan luostarin vuoden 2017 kalenteri
Heinäveden Palokissa sijaitseva ortodoksinen Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari on julkaisut jälleen uuden, nyt vuoden 2017 seinäkalenterin, jota saa mm. luostarin omasta kaupasta (myös nettikaupasta) sekä muista hyvin varustetuista ortodoksisia julkaisuja myyvistä kirjakaupoista ja muista kaupoista ja mahdollisesti myös oman seurakunnan kansliasta niitä voi kysellä.

Kalenterissa luostarin sisaret kirjoittavat:

"Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari on Suomen ainoa ortodoksinen nunnaluostari ja se on toiminut Heinävedellä Palokin kylässä 70 vuotta. Luostaria ylläpitää pieni sisaristo, joka osallistuu päivittäin yhdessä jumalanpalveluksiin ja tekee työtä luostarin hyväksi. Luostarisääntöjen mukaan sisarilla ei ole henkilökohtaista omaisuutta eikä tuloja, sillä he saavat kaiken tarvitsemansa luostarista, joka on heidän kotinsa.
Toimeentulon luostari saa talvikaudella valmistettujen kirkkokynttilöiden eli tuohusten myyntituloista sekä kesäkaudella matkailun tuomista tuloista. Lisäksi luostarissa tuotetaan myyntiin sen omista yrttikasveista valmistettuja yrttituotteita. Luostariperinteiden mukaan Lintulassa toimitetaan ja käännetään myös hengellistä ortodoksista kirjallisuutta.
Luostarin myymälässä on saatavilla taidokkaasti valmistettuja käsitöitä ja luostarissa maalattuja ikoneita.
Luostarin jumalanpalvelukset, joita on kahdesti päivässä, ovat avoimia kaikille ja kirkko on päivittäin avoinna pyhiinvaeltajille ja vierailijoille.
Luostarin alueella on myös kaksi erillistä tsasounaa, jotka ovat kesäkaudella avoinna. Jumalansynnyttäjän Jerusalemilaisen ikonin tsasouna on luostarin hautausmaalla pysäköintialueen läheisyydessä n. 100 metrin päässä. Tsasounassa toimitetaan kesäkaudella ilta-aikaan kerran viikossa akatistospalvelus. Pienempi, pyhittäjämarttyyri Paraskevan tsasouna sijaitsee hautausmaalta noin puolen kilometrin päässä Koskijärven rannalla. Hautausmaalta lähtevän hiekkatien varrella on opasteristit metsäpolulle, jota myöten tsasounalle on mandollista kulkea kävellen. Luostarin matkailupalvelut (kahvio, myymälä ja vierastalo Antonina) ovat käytettävissä kesäkaudella toukokuusta elokuun loppuun asti."