Toiminnot

Ortodoksisuuden kirjo (kuvakirja)

Kohteesta Ortodoksi.net

Valokuvakirjan kansi
Jaroslaw Charkiewicz (toim): Ortodoksisuuden kirjo – Colours of Orthodoxy - Краски Православия - Kolory prawosławia
ISBN 978-83-65136-51-0
Kustantaja ja julkaisija: Warszawska Metropolia Prawosławna
Julkaisuvuosi: 2020
Sivumäärä: 176 sivua
Koko: 310 x 245 mm
Sidos: sidottu / kovakantinen

Puolan ortodoksisen kirkon julkaisuneuvosto ja puolalaisen OrtPhoto-nettisivusto yhteistössä Suomen ortodoksisen kirkon kanssa järjesti valokuvakilpailun teemalla ”Ortodoksisuuden kirjo.Suomi”. Kilpailuun lähetettiin yli 880 valokuvaa yli 100 osallistujalta lähes kymmenestä eri maasta. Kirjassa on 136 kuvaa 52 eri kuvaajalta.

Suomesta kilpailussa palkittiin palkinnoilla tai kunniamaininnoilla mm. Hanna Kemppi, isä Vesa Takala, Dimi Doukas, Salla Mansikkamäki, Helena Sipakko, Maija Bondar. Marina Gargi, Laura Karlin, Niklas Strengell, Valentin Kazerski, Anitta Julkunen, Katrina Grönholm-Kulmala sekä Venäjältä Tatiana Rutkovskaya ja Puolasta Andrzej Konachowicz ja Tomasz Gres.

Kirjaa on saatavilla mm. Valamon luostarin myymälästä ja sen verkkokaupasta, sekä puolalaisesta ja puolankielisestä kirkon verkkokaupasta (www.sklep.cerkiew.pl). Kirjaa tulee myyntiin myö Ortodoksisen kirkkomuseo RIISAn myymälään ja ilmeisesti ainakin Puolasta saadun tiedon mukaan myös joihinkin Suomen ortodoksisiin seurakuntiin. Kirjassa on kuvien selitykset ja muu teksti neljällä eri kielellä: puola, suomi, englanti ja venäjä.

Katso lisää