Toiminnot

Paastomatkani - paastokalenteri

Kohteesta Ortodoksi.net

Paastomatkani - pääsiäiskalenteri
on 50x70 cm suuruinen juliste
Ortodokseille pääsiäinen on kaikista suurin juhla, juhlien juhla. Pääsiäiseen valmistaudutaan neljäkymmentä päivää kestävän suuren paaston ajan. Paaston tarkoituksena on kasvaa rukouksen ja hyvien tekojen avulla.

Eli yksinkertaisemmin: päästä eroon pahoista asioista ja saada hyviä tilalle.

Suuri paasto on aina ennen pääsiäistä. Se kestää kuusi viikkoa ja sen päätteeksi on vielä hieman tiukempi paastoviikko: Suuri viikko. Pääsiäiseen voi nyt valmistautua vaikkapa hankkimalla uunituoreen ONL:n Paastomatkani -pääsiäiskalenterin itselleen tai läheiselle.

Paastokalenterin avulla voi seurata suuren paaston ja suuren viikon etenemistä päivä kerrallaan. Jokaiseen päivään liittyy pieni tehtävä. Suoritettuasi päivän tehtävän, voit liimata tarran sen kohdalle.

Tehtävät on mietitty lähinnä lapsia varten, mutta niistä löytyy taatusti riittävästi haastetta aikuisellekin.

Apuna tehtävissä voi käyttää esimerkiksi pyhien ihmisten elämästä kertovaa Synaksarion -kirjasarjaa ja www.ortodoksi.net -sivustoa.

Paastomatkani -pääsiäiskalenteri on Mikaela Mughalin maalaama 50x70 cm suuruinen juliste, jossa on mukana pieniä tarroja joita voit liimata paastopolulle etenemisen merkiksi. Sitä voi ostaa ONL:lta.