Toiminnot

Särkynyt sydän (kirja)

Kohteesta Ortodoksi.net

Kirjan kansi
Metropoliitta Panteleimon: Särkynyt sydän – rikosromaani
ISBN 978-952-202-940-9
Julkaisija ja kustantaja: osta – Myllylahti Oy
Julkaisuajankohta: elokuu 2018
Sivumäärä: 176 sivua
Koko: 200 mm x 140 mm
Sidos: sidottu / kovakantinen, suojapaperi


Takakannen esittelyteksti:
Metropoliitta Panteleimonin lämmintunnelmainen Koskijärvi-sarja on edennyt kuudenteen osaan. Tällä kertaa poliisin leskirouva Elisabet Urhonen innostuu puutarhanhoidosta ja huomaa, että sitkaimmat ja pahansisuisimmat rikkaruohot löytyvätkin naapuripalstoilta. Heidän juurensa ulottuvat kauas menneisyyden multiin.

Eletään 1960-luvun puoliväliä. Elisabet Urhonen muistelee ystävättärensä Impi Kyyhkysen kanssa mullantuoksuisia kesiä Koskijärvellä, ja yhdessä naiset innostuvat vuokraamaan viljelyspalstan. Palstanaapureiksi sattuu muita kaupunkiin vasta muuttaneita, joista pian muodostuu toisiaan auttava puutarhaperhe.

Viljelysperheen elämää hetken seurattuaan neiti Kyyhkynen uskoo heidän päätyneen keskelle rikosdraamaa, jonka yhdessä näytöksessä tapahtuu murha. Tämän jälkeen ei monia rikoksia selvittänyt Elisabet Urhonen malta olla tutkimatta, mitä palstanaapurien taustalta löytyykään. Riittävän nopea hän ei ole, sillä ennen kuin satoa päästään keräämään korjaa kuolema omansa.

Metropoliitta Panteleimon on toiminut Oulun metropoliittana. Hän on kirjoittanut lukuisia artikkeleja, Valamo- sekä ortodoksiaiheisia kirjoja ja historiallisia romaaneja.
Särkynyt sydän on Metropoliitta Panteleimonin kuudes jännitysromaani. Aiemmat ihastusta herättäneet Koskijärvi-sarjan cosy-dekkarit ovat

  • Murha kirkonkylässä (2011),
  • Murha näyttämöllä (2013),
  • Kohtalokas Leningradin-matka (2015),
  • Murha kirjapiirissä (2016) sekä
  • Viestejä tuonpuoleisesta (2017).

Katso myös

Katso myös aihetta hieman sivuava metropoliitta Panteleimonin haastattelu ”Ortodoksinen kirjallisuuspiiri” –Fb-sivulla osoitteessa:
https://www.facebook.com/groups/ortodoksinenkirjallisuus/permalink/1940327216262418/
(sivulle kirjautuminen vaatii sinne rekisteröitymisen)