Toiminnot

Trifon Petsamolaisen pyhiinvaellus 2010

Kohteesta Ortodoksi.net

Keväjärven kappeli
(Kuva © Ortodoksi.net)
Nellimin kirkko
(Kuva © Ortodoksi.net)
Sevettijärven kkirkko
(Kuva © Ortodoksi.net)

Vuoden 2010 pyhittäjä Trifon Petsamolaisen pyhiinvaellus toteutettiin Keväjärvellä, Nellimissä, Sevettijärvellä ja Norjan Neidenissä 27. - 29.8.2010.

Ohjelmassa oli perjantaina rukoushetki Keväjärven kappelissa, litania Nellimin hautapatsaalla ja ehtoopalvelus Nellimin kirkossa sekä illalla vielä yhteinen kyläjuhla Nellimin kyläläisten kanssa.

Lauantaina oli liturgia Sevettijärven kirkossa, jonka jälkeen oli juhlalounas ja pääjuhla Sevettijärven koululla. Illalla oli vielä akatistos kirkossa ja koululla pyhiinvaellusseminaari, jossa esitelmöivät munkkidiakoni, FT Serafim Seppälä, Kajaanin kirkkoherra, isä Pentti Hakkarainen sekä Lapin kirkkoherra, isä Viatcheslav (eli Slava) Skopets. Esitelmät voi kuunnella alla olevista linkeistä, kun ne on julkaistu. Lauantai-ilta päättyi vielä yhteiseen illanviettoon Sevetin koululla.

Lauantain liturgiassa piti opetuspuheen KP Oulun metropoliitta Panteleimon. Opetuspuheen voi lukea oheisesta linkistä.

Sunnuntaina pyhiinvaellusjuhla huipentui yhteiseen liturgiaan ja vedenpyhitykseen pyhän Georgios Voittajan tsasounalla Neidenissä, Pohjois-Norjassa, jossa mukana olivat niin suomalaiset pyhiinvaeltajat kuin pyhiinvaeltajia ja papistoa Norjasta ja Venäjältä.

Pyhiinvaellusseminaarin esitelmät

Ensimmäisen esitelmän piti munkkidiakoni, systemaattisen teologian ja patristiikan professori, FT Serafim Seppälä Itä-Suomen yliopistosta (ent. Joensuun yliopisto):

Toisen esitelmän piti Kajaanin kirkkoherra, rovasti Pentti Hakkarainen:

Kolmannen esitelmän pitäjänä oli isäntäseurakunnan eli Lapin seurakunnan kirkkoherra, isä Slava Skopets:

Muuta audiomateriaalia

Juhlilla teki ensiesiintymisensä PSHV:n 'Pyhhiinvaeltajiin kuoro', jolta tässä kaksi esitystä yksin ja toisessa soolon esittää Duo Pantslav:

Juhlilla esiintyi myös virolaiset vieraat, setukaislaulaja Vera ja hänen lapsenlapsensa, jotka esittivät kaksi kappaletta:

HAP

Kuvat © Ortodoksi.net