Toiminnot

Uskon mysteeri (kirja)

Kohteesta Ortodoksi.net

Kirjan kansi
Pappismunkki (nyk. metropoliitta) Ilarion (Alfejev): Uskon mysteeri – Johdatus ortodoksiseen dogmaattiseen teologiaan
Käännös: Irmeli Talasjoki
Julkaisija/kustantaja: OKJ / Ortodoksisen kirjallisuuden julkaisuneuvosto
Julkaisuajankohta: 2002
ISBN 951-8979-30-8
512 sivua

Alkuperäinen teos: Иеромонах Иларион (Алфеев): Таинство веры. Введение в православное догматическое богословие. М.–Клин: Изд-во Братства Святителя Тихона, 1996. Издание второе – Клин: Фонд «Христианская жизнь», 2000. Издание третье – Клин: Фонд «Христианская жизнь», 2004. Издание четвертое – Клин: Фонд «Христианская жизнь», 2005. Издание пятое – СПб.: Библиополис, 2007.

Kustantajan esittely

Ortodoksisen kirkon oppi perustuu sen liturgiseen elämään, rukoukseen, kirkon jäsenten kokemaan Jumalan läsnäoloon Kristuksessa. Kristinusko ei ole filosofiaa, ei teoriaa eikä ideologiaa, vaan todellista elämää, elämän täyteyttä.

'Uskon mysteeri' -teosta on helppo suositella lämpimästi kaikille, sillä se on kirjaimellisesti johdatusta uskon rikkauteen ja syvyyteen, johdattaahan se ihmisen uskon sisimpään, sinne, missä kirjoittaja isä Ilarion itse elää.

Pappismunkki Ilarion Alfejev (vuodesta 2010 metropoliitta) kuuluu Venäjän ortodoksisen kirkon nuoreen teologisukupolveen. Hän on toiminut opettajana Moskovan hengellisessä akatemiassa ja työskentelee paraikaa kirkon ulkomaanosaston johdossa ja on edustanut Venäjän kirkkoa lukuisissa kansainvälisissä teologisissa kokouksissa. Vuonna 1995 hän väitteli filosofian tohtoriksi Oxfordin yliopistossa. Tammikuussa 2002 (tämän teoksen kirjoittamisen jälkeen) hänet vihittiin Surožin hiippakunnan apulaispiispaksi.

---

Nykyään hän toimii Venäjän kirkon ulkomaanosaston johtajana Volokolamskin metropoliitan arvoon korotettuna.

Katso myös