Toiminnot

Vuositiedote 2006

Kohteesta Ortodoksi.net

Kristus nousi kuolleista! - Totisesti nousi!

Pääsiäisenä 2006.

Ortodoksi.netin julkaisusta on nyt keväällä 2006 kulunut vuosi. Tässä lyhyessä ajassa sivustosta on kehittynyt tärkeä julkaisukanava ja kohtauspaikka ortodokseille ja ortodoksisuudesta kiinnostuneille. Kiitos aktiivisten käyttäjien, sivusto on saanut paljon palautetta, jonka avulla sitä on kehitetty eteenpäin.

Ortodoksi.net sivuston perusideana on ollut jakaa perustietoa kaikille ortodoksisuudesta kiinnostuneille ja tehdä näin ollen ortodoksisesta kirkosta avoimemman, kansanomaisemman ja helpommin lähestyttävän. Ortodoksi.net sivustoa on ylläpitänyt neljän henkilön työryhmä. Lisäksi sivustolla on ollut lukuisia vakituisia avustajia. Katsaus menneeseen

Ortodoksi.net sivusto perustettiin keväällä 2005. Siitä lähtien sivuston kävijämäärä on kasvanut keskimäärin 17 prosenttia joka kuukausi. Tällä hetkellä sivustolla vierailee noin 500 - 600 kävijään joka päivä. Maaliskuussa 2006 sivustolla vierailtiin yli 11 000 kertaa ja kävijämäärä on voimakkaassa kasvussa, huhtikuussa ylitimme jo 12 000 rajan. Sivusto on tuottanut suuren määrän luotettavaa tietoutta ortodoksisuudesta. Sivuston kaikkien artikkelien teologisen yhteneväisyyden kirkon oppiin tarkastavat teologisen koulutuksen saaneet henkilöt.

Ennen sivuston julkaisua pohdittiin pitkään keskustelupalstan avaamista. Internetissä oli ollut aikaisemminkin ortodoksisia keskustelupalstoja, mutta kokemukset niistä eivät olleet täysin positiivisia. Jälkeenpäin ajateltuna oli onni, että Ortodoksi.netin keskustelupalsta päätettiin avata. Siitä on tullut sivuston suosituin osio ja, kiitos fiksujen keskustelijoiden, keskustelu on ollut erittäin hyvätasoista.

Keskusteluja on käyty 309 eri aiheesta ja käyttäjiä keskustelupalstalle on rekisteröitynyt 385. Keskustelijat ovat olleet erittäin aktiivisia, sillä viestejä kirjoitetaan keskimäärin 7,22 päivässä ja niitä on kertynyt vuodessa yhteensä 2869. Keskustelupalsta on tarjonnut kohtauspaikan hajallaan asuville Suomen ortodoksisen kirkon jäsenille sekä ortodoksisuudesta kiinnostuneille muun uskoisille ja näin se on mahdollistanut sellaisen vuorovaikutuksen, mikä ei muuten olisi monelle mahdollista. Keskustelun hyvä taso ja asiantuntevat kirjoittajat ovat luoneet keskustelupalstasta turvallisen ja luotettavan paikan vuorovaikutukselle ja tiedon etsimiselle.

Vuodessa Ortodoksi.net sivustosta on kasvanut tärkeä ortodoksisuuden julkaisukanava Suomessa. Sivustolla on vuoden aikana julkaistu yli 600 erilaista artikkelia ja yli 300 kuvaa. Julkaisu on noudattanut ortodoksista kirkkovuotta, jolloin ajankohtainen tieto on aina ollut helposti saatavilla. Interaktiivisesta materiaalista on vastannut virtuaalikirkko ja muutamat artikkeleihin liittyvät tehtävät. Tuleva vuosi

Tulevana vuonna interaktiivisuutta kehitetään kirkkomusiikin osalta. Lisäksi luvassa on videomuotoista materiaalia. Tietopankkia kartutetaan edelleen ja tulevana vuonna teemana on esitellä erityisesti suomalaiselle ortodoksisuudelle ominaisia asioita. Liturgisiin teksteihin muokataan tulevan vuoden aikana minea kokonaisuudessaan. Suomalaisen ortodoksisen kirjallisuuden luettelo on kasvanut yli 700 kirjaan ja sitä kartutetaan edelleen. Sanakirjassa on tällä hetkellä suomi-englanti-venäjä-ruotsi ortodoksinen erikoissanasto. Sanakirjaan on valmisteilla kreikan ja romanian kielet.

Paljon on siis luvassa myös seuraavalle vuodelle. Ortodoksi.netin ylläpitäjinä tahdomme kiittää kaikkia avustajiamme ja lukijoitamme kuluneesta vuodesta ja toivotamme armorikasta kevättä kaikille!

Hannu, Petja ja Sonja Pyykkönen