Toiminnot

Ero sivun ”Valamon opisto” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

p (siirsi sivun ”Valamon kansanopisto” uudelle nimelle ”Valamon opisto”)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Valamon kansanopisto''' on ainoa Suomessa toimiva [[Ortodoksinen kirkko|ortodoksisessa]] hengessä toimiva kansanopisto. Taustaideologiastaan huolimatta kansanopisto on avoin kaikille ja vuoden aikana opistossa on noin 2500 opiskelijaa.
+
'''Valamon opisto''' on ainoa [[Otodoksinen kirkko|ortodoksisessa]] hengessä toimiva kansanopisto Suomessa. Opisto on avoin kaikille, ja vuoden aikana opistossa järjestetään parisataa kurssia, joille osallistuu noin 2500 opiskelijaa.
  
Kansanopisto toimii Heinäveden [[Uuden Valamon luostari|Valamon luostarin]] yhteydessä ja osittain samoissa tiloissa luostarin kanssa. Kansanopiston omilla sivuilla sanotaan, että opiston toimintaa ohjaa ortodoksinen ihmiskäsitys ja elämännäkemys. Opisto haluaa toiminnallaan edistää paikallista, kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä ja [[ekumenia]]a tavoitteena suvaitsevan ja eheän ihmisyyden rakentuminen.
+
Kansanopisto toimii Heinävedellä [[Uuden Valamon luostari|Valamon luostarin]] yhteydessä. Opiston toimintaa ohjaa ortodoksinen ihmiskäsitys ja elämännäkemys. Opisto haluaa toiminnallaan edistää paikallista, kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä ja [[ekumenia]]a tavoitteena suvaitsevan ja eheän ihmisyyden rakentuminen. Valamon opistolla on oma opistohotelli, mutta myös luostarin majoitustilat ovat tarvittaessa opiskelijoiden käytettävissä. Luostarin kahvila-ravintola Trapesa palvelee myös opiston opiskelijoita.
  
Kansanopistolla on oma opistohotelli luostarin hotellin ja vierasmajan ohessa, jotka myös ovat tarvittaessa opiskelijoiden käytettävissä. Ruokapalvelut ovat yhteiset luostarin kanssa ja ne hoidetaan Trapesa -ravintolan avulla.
+
Kansanopisto aloitti toimintansa 1.8.1986. Opiston rehtorina toimii (v. 2012) Sirpa Koriala. Toimintaa ohjaa johtokunta, jonka nimeää Valamon luostarin johtokunta.
 
+
----
Kansanopisto aloitti toimintansa 1.8.1986. Opiston rehtorina toimii (''v. 2009'') [[Sirpa Koriala]] ja toimintaa johtaa johtokunta, jonka nimeää [[Suomen ortodoksinen kirkollishallitus|ortodoksinen kirkollishallitus]].
+
Kts. -> [http://www.valamo.fi/opisto/index.php Valamon opiston kotisivut]
 
 
Kts. -> [http://www.valamo.fi/opisto/index.php Valamon kansanopiston kotisivut]
 
  
 
[[:Käyttäjä:Hannu|HAP]]
 
[[:Käyttäjä:Hannu|HAP]]

Versio 14. kesäkuuta 2012 kello 14.04

Valamon opisto on ainoa ortodoksisessa hengessä toimiva kansanopisto Suomessa. Opisto on avoin kaikille, ja vuoden aikana opistossa järjestetään parisataa kurssia, joille osallistuu noin 2500 opiskelijaa.

Kansanopisto toimii Heinävedellä Valamon luostarin yhteydessä. Opiston toimintaa ohjaa ortodoksinen ihmiskäsitys ja elämännäkemys. Opisto haluaa toiminnallaan edistää paikallista, kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä ja ekumeniaa tavoitteena suvaitsevan ja eheän ihmisyyden rakentuminen. Valamon opistolla on oma opistohotelli, mutta myös luostarin majoitustilat ovat tarvittaessa opiskelijoiden käytettävissä. Luostarin kahvila-ravintola Trapesa palvelee myös opiston opiskelijoita.

Kansanopisto aloitti toimintansa 1.8.1986. Opiston rehtorina toimii (v. 2012) Sirpa Koriala. Toimintaa ohjaa johtokunta, jonka nimeää Valamon luostarin johtokunta.


Kts. -> Valamon opiston kotisivut

HAP

Katso myös