Toiminnot

Epafroditos Apostoli

Ortodoksi.netista

Versio hetkellä 8. toukokuuta 2025 kello 07.21 – tehnyt Petja (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Apostoli '''Epafroditos''' (kreik. Ἐπαφρόδιτος, myös muodoissa Epafodites tai Epafroditus) oli Filippoin (Φίλιπποι, myös Filippi), Andriokin (Ἀνδριάκη) ja Terracinan ensimmäinen piispa. <br><br> {{Lainaus|teksti=Nyt minun kuitenkin täytyy lähettää teidän luoksenne veljemme Epafroditos, työ- ja taistelutoverini. Hän on myös teidän lähettinne, joka tuli palvelemaan minua ollessani avun tarpeessa, ja hän on ikävöinyt teitä ka...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Apostoli Epafroditos (kreik. Ἐπαφρόδιτος, myös muodoissa Epafodites tai Epafroditus) oli Filippoin (Φίλιπποι, myös Filippi), Andriokin (Ἀνδριάκη) ja Terracinan ensimmäinen piispa.

"Nyt minun kuitenkin täytyy lähettää teidän luoksenne veljemme Epafroditos, työ- ja taistelutoverini. Hän on myös teidän lähettinne, joka tuli palvelemaan minua ollessani avun tarpeessa, ja hän on ikävöinyt teitä kaikkia ja ollut huolissaan siitä, että te olette kuulleet hänen sairastuneen. Sairas hän todella oli, aivan kuolemaisillaan, mutta Jumala armahti häntä, eikä vain häntä vaan myös minua, etten saisi uutta surua entisten lisäksi. Olen sitäkin innokkaampi lähettämään hänet takaisin, jotta te saisitte ilon nähdä hänet jälleen ja että itsekin voisin olla huolettomampi. Ottakaa siis hänet Herran palvelijana iloiten vastaan ja kunnioittakaa hänen kaltaisiaan! Hänhän oli Kristuksen työn vuoksi vähällä kuolla, kun vaaransi henkensä auttaakseen minua siinä, missä te ette voineet auttaa. Kirje filippiläisille 2:25-30"


"Tunnustan saaneeni kaiken ja enemmänkin. Minulla on kaikkea yllin kyllin nyt, kun olen saanut Epafroditokselta teidän lähettämänne lahjan, joka on hyvältä tuoksuva, otollinen, Jumalan mielen mukainen uhri. Kirje filippiläisille 4:18"


Apostoli Epafroditosta muistellaan 4.1. yhdessä 70 apostolin kanssa, 30.3. yhdessä apostolien Apolloksen, Keefaksen, Caesarin ja Sosteneksen kanssa, sekä 8.12. yhdessä apostolien Apolloksen, Keefaksen, Tykikoksen, Onesimoksen ja Caesarin kanssa.

Petja Pyykkönen