Toiminnot

Ortodoksi.net

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 22. marraskuuta 2008 kello 23.25 – tehnyt Petja (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: == Tiedotteet == Vuositiedote 2008 Vuositiedote 2007 Vuositiedote 2006 == Yleistä sivustosta == Ortodoksi.net on yksityisten ortodoksien vapaaehtoistyönä tekemä ja ylläpitä...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Tiedotteet

Vuositiedote 2008

Vuositiedote 2007

Vuositiedote 2006

Yleistä sivustosta

Ortodoksi.net on yksityisten ortodoksien vapaaehtoistyönä tekemä ja ylläpitämä sivusto. Sivusto on suunniteltu ortodokseille ja ortodoksisuudesta kiinnostuneille. Sivusto on jatkuvassa kehitystilassa ja työryhmämme arvostaa paljon ehdotuksiasi sivuston edelleen kehittämiseksi. Otamme mielellämme vastaan myös kaikenlaista julkaistavaa ortodoksista materiaalia. Kaikissa julkaistavissa materiaaleissa tekijänoikeudet säilyvät materiaalin tekijällä ja materiaalin yhteydessä mainitaan tekijän nimi. Suomen ortodoksisen kirkon viralliset sivut löytyvät osoitteesta www.ort.fi

HUOM! Tämän sivuston artikkelit ovat Suomen ortodoksisen kirkon yksittäisten jäsenten näkemyksiä, eivätkä siten ole Suomen ortodoksisen kirkon kannanottoja. Suomen ortodoksisen kirkon virallisia kantoja voi käydä lukemassa osoitteessa www.ort.fi Keskustelupalsta

Keskustelupalsta on avoin foorumi kaikille ortodoksisuudesta kiinnostuneille. Siellä voit käydä rekisteröitymisen jälkeen keskustelemassa ortodoksisuudesta. Toivomme, että rekisteröidyt foorumiin omalla nimelläsi, mutta mikäli haluat rekisteröityä nimimerkillä, edellytämme, että lähetät ylläpidolle nimesi ja paikkakuntasi sähköpostilla. Keskustelupalstalta on mahdollista saada suljettuja keskusteluympäristöjä kirkon työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja järjestöjen työskentelyn tueksi. Tällöin heidän keskustelunsa suljetussa ympäristössä näkevät vain ryhmään valitut henkilöt. Ryhmän jäsenten muualla kirjoittamat viestit näkyvät normaalisti. Lisätietoja suljetuista ympäristöistä voit kysellä sivuston ylläpidolta.

HUOM! Keskustelupalstalla olevat kommentit ovat yksittäisten ihmisten mielipiteitä, eivätkä Suomen ortodoksisen kirkon kannaottoja. Mediasali

Mediasaliin on koottu Ortodoksi.net -sivustolla eri tavoin toteutetut materiaalit, joissa hyödynnetään internetin tarjoamia mahdollisuuksia perinteisten ja uusien medioiden toimittamisessa. Mediasaliin kuuluu muun muassa:

Kirjallisuusluettelo

Tähän kirjallisuusluetteloon on kerätty ortodoksisuutta eri tavoilla käsitteleviä suomalaisia ja suomen kielelle käännettyjä teoksia julkaisuvuodesta 1920 lähtien. Luettelossa ei pääsääntöisesti ole vanhempia teoksia eikä eri ortodoksisten tahojen vuosikirjoja eikä aikakausilehtiä tai vastaavia (mm. Ortodoksia, Tarhurit, Logos, jne.). Luetteloa ovat täydentäneet Ortodoksi.net keskustelupalstan keskustelijat ja sitä kartutetaan koko ajan.

Ortodoksisanakirja

Ortodoksisanakirja sisältää keskeisimmät ortodoksisuutta käsittelevät erikoissanat ja niiden käännökset ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi, kreikaksi ja romaniaksi. Sanakirjan sanat kokosivat Joensuun Yliopiston teologian opiskelijat ja he tekivät englannin kielen käännöksen. Isä Viktor Maksimovskiy käänsi siihen venäjänkielisen sanaston. TM Romanos Pyrrö ja Jari Mustonen käänsivät sanaston ruotsinkielelle. Yleiset sanakirjat eivät sisällä ortodoksista erikoissanastoa, mitkä löytyvät tästä sanakirjasta. Koska englannin kielestä on kasvanut universaali kieli, useat ortodoksiset kirjoitukset kirjoitetaan tai käännetään englanniksi. Internetissä ei aikaisemmin ole ollut ortodoksista erikoissanastoa.

Sanakirjasta on esillä yksinkertaistettu "simple" versio ja useita hakuehtoja käyttävä "advanced" versio. Lisäksi sanakirjan yhteydessä on eri maiden virtuaaliset näppäimistöt, sillä vierasperäisiä kirjaimia löytyy harvemmalta omalta näppäimistöltä. Toivomme, että ilmoitat ylläpidolle mahdollisista puutteista sanastossa, jotta käännös saadaan kattavaksi.

Oppimateriaalit

Oppimateriaaleissa löytyy ratkaisuja, kuinka ortodoksista oppimateriaalia voitaisiin tehdä. Ohjeistuksen kera on tällä hetkellä vain virtuaalikirkon tehtävät. Muut ovat irrallisia tehtäviä, jotka liittyvät Ortodoksi.netin artikkeleihin ja joita opettajat voivat käyttää oman näkemyksensä mukaisesti uskonnontunneilla. Otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia oppimateriaalin parantamiseksi.

Virtuaalikirkko

Joensuun Pyhän Nikolaoksen virtuaalikirkko on yksityisen henkilön tekemä opetusohjelma ortodoksisen kirkon esineistöstä. Virtuaalikirkossa voit katsella ympärillesi kuvaa vierittämällä ja tutustua puvustoon, ikoneihin ja muihin esineisiin Joensuun Nikolaoskuoron ja Ortodoksisen kamarikuoron laulaessa taustalla. Interaktiivisuutta ohjelmaan on luotu muun muassa sillä, että vainajien muistelupöydälle voi sytyttää tuohuksen. Virtuaalikirkon katselemiseksi tarvitset Macromedian Flash Playerin, joka on sisällytetty automaattisesti uusimpiin selaimiin. Jos et saa sovellusta näkyviin selaimessasi, voit asentaa uusimman Flash Playerin tästä selaimeesi. Flash Player on ilmainen.

Liturgiset tekstit

Kirkollisiin teksteihin kuuluu jumalanpalvelustekstejä ja rukouksia, joita toimitetaan ja luetaan ortodoksisessa kirkossa. Tekstit on pääasiassa tarkoitettu kirkon toimihenkilöille, mutta ne avaavat mahdollisuuden tutustua ortodoksisen kirkon liturgiseen elämään myös muille. Kaikki liturgiset tekstit ovat luvallisesti julkaistu joko yhteistyössä kääntäjien tai ortodoksisen kirjallisuuden julkaisuneuvoston (OKJ) kanssa. Sivustolla olevien liturgisten tekstien kopioiminen omaan käyttöön on sallittua. Sen sijaan niiden julkaisu ja levittäminen ovat kiellettyjä Suomen tekijänoikeuslain nojalla. Kirkkovuosi

Kirkkovuosi osiosta löytää ortodoksisen kirkon juhlat ja tapahtumat aikajärjestyksessä. Ortodoksinen elämä rakentuu pitkälti kirkkovuoden juhlien mukaisesti. Päästäkseen syvemmälle ortodoksiseen elämäntyyliin kannattaa tutustua kirkkovuoden eri osiin, kuten suuriin juhliin ja paastoihin. Tietopankki

Tietopankki on ortodoksisuuden ja ortodoksisten käsitteiden talletuspaikka. Tähän jatkuvasti päivittyvään sivustoon tallennetaan ortodoksisuuden kannalta tärkeitä tietoja. Tällä hetkellä tietoa löytyy mm.arvonimistä, esineistä, hallinnosta, henkilöistä, juhlista, jumalanpalveluksista, kirkkomusiikista, liturgisista tekstiileistä, luostareista, opetuspuheista, ortodoksisesta kirkosta ja sakramenteista eli mysteerioista.

Tietopaketit käsittävät lyhyen esityksen käsiteltävästä asiasta ja mahdollisesti muutamia kuvia. Tietopankin puutteista ja muutosehdotuksista voi laittaa viestin ylläpidolle "Palaute" kohdan kautta tai sähköpostitse.

HUOM! Tietopankin artikkeleiden tekijänoikeudet kuuluvat niiden kirjoittajille. Tekstien ja kuvien laiton kopioiminen on kiellettyä Suomen tekijänoikeuslain mukaisesti. (kts. tekijänoikeudet) Kuutoset

Kuutosiin kuuluu kuusi keskisuomalaista seurakuntaa, Iisalmi, Jyväskylä, Kuopio, Mikkeli, Rautalampi ja Varkaus. Tällä sivulla esitellään nämä kuusi seurakuntaa ja voit myös lukea seurakuntien yhdessä julkaiseman tiedotuslehden Solean pari kolme uusinta numeroa. Solean lukeminen vaatii ilmaisen Adobe Acrobat Reader -ohjelman, jonka saat täältä. Sivujen kautta pääsee myös seurakuntien omille kotisivuille. Uutiset

Uutispalvelu on osa Ortodoksi.net -sivuston toimintaa. Ortodoksi.net -sivusto on tehty vapaaehtoistyönä ja sen tarkoituksena on antaa luotettavaa tietoa ortodoksisesta kirkosta. Ortodoksi.net uutispalvelu tarjoaa uutisia Suomesta ja muualta ortodoksisesta maailmasta. Uutiset ovat pääosin uutistiimin toimittamia. Lisäksi olemme sopineet edelleenjulkaisuoikeuksista muutamien uutispalveluiden kanssa.

Ortodoksi.net ja sen materiaalit eivät ole julkista omaisuutta vaan materiaalien tekijänoikeudet säilyvät niiden tekijöillä. Tämän vuoksi myös uutispalvelun uutisten edelleenjulkaisusta on sovittava erikseen tapauskohtaisesti Ortodoksi.net -sivuston ylläpidon kanssa.

Ortodoksi.net hakee palvelukseensa toimittajia. Tarvitsemme toimittajia Suomen suurimmista kaupungeista, pienistä aktiivisista ortodoksista kunnista sekä ulkomailla sijaitsevista ortodoksisista keskuksista. Mikäli olet kiinnostunut liittymään osaksi Ortodoksi.netin uutistiimiä, ota yhteyttä. Emme hae ammattimaisia toimittajia vaan hyvin paikallisen ortodoksisen kirkon tai seurakunnan tuntevia kirkon jäseniä. Uutisten toimittaminen tapahtuu helposti suoraan internetselaimella. Yhteystiedot

Sähköposti: sanansaattajat (at) ortodoksi.net

Ylläpitäjät