Toiminnot

Ero sivun ”Valamon vanhuksen kirjeitä (kirja)” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

(Ak: Uusi sivu: thumb|<center>Kirjan kansi</center> :: Isä Johannes: '''Valamon vanhuksen kirjeitä''' :: Aluperäinen teos: Письма Валаамс...)
(ei mitään eroa)

Versio 13. marraskuuta 2012 kello 17.43

Kirjan kansi
Isä Johannes: Valamon vanhuksen kirjeitä
Aluperäinen teos: Письма Валаамскаго старца 1939-1956 г.
Suomennos: Arkkipiispa Paavali
ISBN 978-952-5495-26-3 (kahdeksas painos)
Julkaisija ja kustantaja: Valamon luostari
Julkaisuaankohta: 2012
Sivumäärä: 256 sivua
Koko: 205 mm x 130 mm
Sidos: sidottu / kovakantinen

Takakannen teksti:

Valamon vanhuksen kirjeitä -teos on ortodoksisen uskonnollisen kirjallisuuden klassikko. Siinä rippi-isä opettaa selkein sanoin hengellisiä lapsiaan.

Skeemaigumeni Johannes syntyi pienessä kylässä Tverin kuvernementissa 1873 ja kuoli Heinäveden Valamossa kesällä 1958. Hän vietti Valamon luostarissa lähes koko pitkän ikänsä lukuun ottamatta noin kymmenen vuotta kestänyttä jaksoa Petsamon luostarin johtajana. Heinävedeltä uuden asuinpaikan löytäneessä Valamossa hän toimi 1940-luvulta lähtien luostarin rippi-isänä ja ohjaajavanhuksena. Luostariveljestön lisäksi isä Johanneksella oli maailmalla lukuisia rippilapsia.

Valamon vanhuksen kirjeitä on valikoima skeemaigumeni Johanneksen hengellisille kaittavilleen lähettämiä kirjeitä. Hän vastaa niissä kysymyksiin, opastaa, lohduttaa ja rohkaisee rippilapsiaan, varoittaa ylpeydestä, vihasta ja tuomitsemisesta. Isä Johanneksen lempeä opetus ei perustu omaan järkeilyyn, vaan pyhään Raamattuun ja pyhien isien kirjoituksiin. Kirjeistä voi kuulla varhaiskirkon isien äänen. Niistä voi myös havaita, että usko ja elämä on yhtä skeemaigumeni Johannekselle.

Sisällysluettelo

  • Suomentajan saatesanat
  • Isä Johannes - Otets Ioan
  • Kirjeet nr. 1 - 117
  • Hakemisto
  • Vierasperäisiä sanoja