Toiminnot

Joulupaaston ikonikalenteri

Kohteesta Ortodoksi.net

"Jeesus Kristus, Jumalan Poika - armahda minua syntistä


Ortodoksisen kirkon joulupaasto alkaa 15.11. ja kestää 40 päivää jouluun, Kristuksen syntymäjuhlaan saakka. Ortodoksi.net julkaisee sivuillaan tällä kertaa eräänlaisen joulupaastonajan ikonikalenterin, jossa joka päivä edellisenä iltana kirkollisen vuorokauden vaihtussa tai kyseisen päivän aamupäivällä avautuu uusi "luukku" ja sieltä uusi, yhden kyseisenä päivänä muisteltavan pyhän tai pyhien ikoni ja linkki pyhän elämänkertatietoihin, mikäli niitä sivuiltamme tai jostain muualta helposti löytyy.
Pyhät saattavat olla entuudestaan tuttuja tai sitten ihan entuudestaan tuntemattomia. Tutustu nyt heihin. Pysähdy ja lue hiljainen rukous heidän, itsesi, läheistesi ja kaikkien sodasta tai muista harmeista, sairauksista tai vaivoista kärsivien puolesta. -> Rukouksia eri tilanteisiin

"Jeesus Kristus, Jumalan Poika - armahda minua syntistä!"Ikonikalenteri ajalle 15.11.-25.12. eli koko joulupaaston ajalle ja lisäksi vielä Kristuksen syntymäpäivälle.


Kalenterin ikonissa on kuvattu vain yksi ko. päivänä muisteltava pyhä tai pyhien ryhmä. Saman päivänä saatetaan siis muistella useampia pyhiä. Ikonikohtaan liitetty Raamatun kohta on poimittu ko. päivän kohdalta kirkkokalenterissta. Tyhjistä kuvaraameista voit laskea, kuinka monta päivää on vielä jouluun.