Toiminnot

Etusivu

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 21. syyskuuta 2023 kello 15.23 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset) (Ortodoksi.net tiedottaa)
10.12.2023

Ortodoksi.net tiedottaa

Ortodoksi.netin Facebook-ryhmäsivut ovat kuvien ja videoiden ja satunnaisten muiden julkaisujen alustana. Liity mukaan! - (11.10.2022)

Käytä artikkeliden tai asian hakuun tällä sivulla olevaa Ortodoksi.netin hakuruutua. Kirjoita ruutuun hakusana ja paina enter.
(Jos huomaat sivuilla vanhentunutta tai muuttunutta tietoa, kerro siitä meille sähköpostilla: info(at)ortodoksi.net

Kuuntele tekstejä video- ja äänitiedostoina

Klikkaa tiedosto auki uuteen välilehteeen, niin voit kuunnella tiedoston ja halutessasi selata sivustoa samaan aikaan.

 • Nikealai-konstantinopolilainen uskontunnustus - audio tai video
 • Trosbekännelsen (på svenska) - audio

Ortodoksisia oppikirjoja

360-panoraamakuvia

Arkistojen ja kirjahyllyjen kätköistä

Uusia julkaisuja

 • Uusia ortodoksisuutta käsitteleviä tai sitä sivuavia kirjoja
  • Leo Makkonen: Mogadishun taksisema - uusin pohddiskeleva, hauras, melankolinenkin runokirja arkkipiispa Leolta - (30.8.2023)
  • Nuori mestari - kirja Petros Sasakin Jumalansynnyttäjän Ennusmerkki-ikonista ja hänen maalaamistaan ikoneista Lintulan ikonostaasissa - (30.6.2023)
  • Leena Kauria (toim.): Ilkonsaari – Skiittasaari - kaunis ja runsasisältöinen kunnianosoitus talokootyölle. Ortodoksi.net suosittelee! - (5.6.2023)
  • Joel Haahtela: Yö Whistlerin maalauksessa - Tämä pienoisromaani vangitsee lukijan helposti mysteerin ääreen. - (3.6.2023)
  • Pyhä Paisios Athosvuorelainen : Enkelielämästä - Kirjeitä Surotin luostarin nunnille - (1.6.2023)
  • Marianna Flinckenberg-Gluschkoff ja Niclas Warius: Muistojen hiljainen puutarha - upea ja runsaasti värivalokuvia sisältävä tietoteos Helsingin ortodoksisesta hautausmaasta ja sen hautamuistomerkeistä. Lue tai kuuntele esitely! - (31.5.2023)
  • Marjut Helminen: Kuningaslaulaja - Romaani runoilija Sayat Novan elämästä - (25.5.2023)
  • Heta Hurskaianen & Teuvo Laitila: Ukraina on meidän - Kirkot ja politiikka Ukrainan ja Venäjän suhteissa - (21.5.2023)
  • Raili Gothóni: Tito Colliander - Pakolainen, ortodoksi, kirjailija - kirjailija Tito Collianderin elämänvaiheita suomeksi -(16.5.2023)


Kirkkovuoden kierrossa

Vuoden 2023 ortodoksinen kalenteri
Viime vuoden 2022 ortodoksinen kalenteri

joulukuun 10. päivä 2023

Seuraavat muistopäivät


Ortodoksi.net sosiaalisessa mediassa

 • Ortodoksi.netin nykyinen Facebook-ryhmäsivu on nimeltään Ortodoksi.net INFO ja sivulle pääset tuosta nimestä aukeavan linkin kautta. Aiemmat vanhat Facebook-sivustot ovat edelleen toistaiseksi tuumaustauolla, eivätkä ne ole julkisessa käytössä. Tuo INFO-ryhmäsivusto Facebookissa edellyttää reksiteröitymisen omalla oikealla nimellä ja vastaamisen yhteen rekistetöitymisen yhteydessä esitettyyn helppoon kysymykseen. Ortodoksi.net INFO sivusto on tarkoitettu LIVE-striimauksille, videoille ja valokuville sekä ylläpidon tuottamalle yleiselle infolle, joista voi myös keskustella. Keskustelu on moderoitua, eikä sivustolla sallita vihapuhetta tai muutakaan kielteistä keskustelukulttuuria. Sivusto on tarkoitettu vain henkilöjäsenille ja sääntöjen vastainen toiminta aiheuttaa ryhmästä poistamisen.
 • Ortodoksi.net kokeili myös TikTokia. Käy katsomassa.
 • Ortodoksi.net on vähentäny toimintaansa Twitterissä. Katso vanhoja twiittejä.
 • Ortodoksi.netin YouTube-kanava
 • Ortodoksi.netin Instagram löytyy osoitteesta https://www.instagram.com/ortodoksinet/
 • Ortodoksi.netin ylläpidolle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen, jonka alkuosa on: info ja loppuosa: ortodoksi.net Varaosoitteena on gmail-osoite, jonka alkuosana on: yllapito.ortodoksinet (huomaa, ettei sanassa ortodoksinet ole pistettä välissä).

Näillä sivuillamme ovat todennäköisesti jotkut tiedot vanhentuneita tai jopa virheellisiä tai jotkut linkit eivät toimi. Resurssimme eivät riitä aina niiden havaitsemiseen ja korjaamiseen, siksi:

 • kun törmäät virheisiin, puutteisiin tai sellaiselle sivulle, jonka tiedot eivät ole ajan tasalla, ole ystävällinen ja auta meitä tekemään sivuista parempia ja kerro puutteista, virheistä, korjaus- ja lisäysehdotuksista ylläpidolle ylläolevalla sähköpostilla. Käytä viestityksessä molempia osoitteita, varsinaista ja varaosoitetta.

Ortodoksi.net on vapaaehtoisten yksityisten Suomen ortodoksisen kirkon jäsenten vuodesta 2005 alkaen ylläpitämä sivusto. Suomen ortodoksinen kirkko ei ole vastuussa sivuilla julkaistusta materiaalista, kirkon viralliset sivut ovat osoitteessa https://www.ort.fi
Ortodoksi.net-sivustomme ei kuitenkaan toimi tietoisesti vastoin kirkkomme oppia ja opetusta, vaan haluaa välittää siitä mahdollisimman oikeaa tietoa.
Yhteystiedot löytyvät sivuston esittelystä ja ylläpitäjät heidän esittelysivultaan. Tänään sunnuntaina, joulukuun 10. päivänä Ortodoksi.net -sivustolla on 16 094 sivua, joista 5 637 on laajoja artikkeleita. Lisäksi Ortodoksi.net -sivustolla on 5 541 tiedostoa ja useita tuhansia sivuja liturgisia tekstejä. Haluatko auttaa? Nämä artikkelit meiltä puuttuvat ja nämä artikkelit ovat tynkiä.

Tekijänoikeudet - English.jpg Briefly in English - Porusski.jpg По-Русски - Påsvenska.jpg På Svenska - Other languages