Toiminnot

Johannes Seppälä

Kohteesta Ortodoksi.net

Rovasti, isä Johannes Seppälä (1944 - 2017) oli Ruotsissa asuva suomalainen ortodoksinen pappi, kirjailija ja kääntäjä. Hän toimi Ruotsissa myös Tukholman Pyhän Gregorioksen ja Uppsalan Apostoli Paavalin seurakuntien pappina. Hänen kreikasta suomeksi kääntämiään kirjoja ovat muiden muassa kaksi kanonikokoelmaa (Paikallissynodien kanonit ja Pyhien isien kanonit) sekä lukuisat muut kirjat ja artikkelit sekä liturgiset tekstit. Hänen kirjoittamiaan kirjoja ovat muiden muassa 'Uskon ohjeeksi' ja 'Puupalaasta Jumalan kuvaksi'. Hänen puolisonsa FT Hilkka Seppälä toimi ennen eläkkeelle siirtymistään Joensuun yliopiston, myöhemmin Itä-Suomen yliopiston teologisen tiedekunnan ortodoksisen teologian laitoksen kirkkomusiikin professorina.

Ortodoksi.netissä olevat lukuisat liturgiset tekstit ovat hänen kreikasta suomeksi kääntämiään. Tällaisia ovat muiden muassa Minean sekä sekä Oktoehoksen tekstit.


Tämä tietoisku on Ortodoksi.netin kirjoittajaesittely. Tutustu ao. henkilön kirjoituksiin ja kirjoihin Ortodoksi.netissä.