Toiminnot

Joulunaika - lapsuuden aika (ikoninäyttely)

Kohteesta Ortodoksi.net

Munkki Stefanos: Ikoneja Jeesuksen lapsuudesta

Näyttely avattiin nettiin 15.11.2023 joulupaaston alkaessa.
Vieraskirja / Guestbook: https://ikoninayttely.blogspot.com/ (aiempi nimi oli: joulunaika-lapsuuden-aika)

Täällä esillä olleen virtuaalisen ikoninäyttelyn ”Joulunaika-lapsuuden aika” ikonit ovat nyt myynnissä. Hinta on neuvottelukysymys, ainoastaan jouluikoni ja Rauman Jumalanäiti ikoni eivät ole myynnissä. Myytävien ikonien koko on 35 x 45 cm


Ota yhteyttä ikonimaalariin munkki Stefanokseen tekstiviestillä (huom! Siis VAIN TEKSTIVIESTILLÄ, ei soittoja) numeroon 040 531 5410



Kuuntele esittely luettuna (avaa äänitiedosto uuteen välilehteen) (TAI/OR) Listen to the presentation being read in English (open the audio file in a new tab)

Lähtökohta ikoninäyttelylle oli Valtimo-Seuran pyyntö pitää ikoninäyttely Valtimon pitäjän museokoululla. Se oli ensimmäinen kerta, kun mikään taho pyysi minua pitämään näyttelyä. Tunsin itseni tervetulleeksi ja valitsin aiheeksi ”Joulun ajan” ja ”Jeesuksen lapsuuden ajan”. Kun normaalisti joulupukki ja lahjat vievät huomion kaikkein tärkeimmältä, halusin silloin viettää yhteistä joulua jo heinäkuussa.

Nurmeksen ortodoksisen kappeliseurakunnan kanttori Tiina Sormunen tuli innostuneesti mukaan ja harjoitutti kuorolla useita joulukoljadeja, joista sain sitten valita mieleiseni. Avajaiset alkoivat aisakellon kutsuessa ja kuoron laulaessa, ikonien pyhien läsnäollessa rakkaudesta synkän arjen keskellä, lumoavaa.

Kaikissa ikoneissa Jeesus lapsi on läsnä. Kaikki työt eivät liity varsinaisesti jouluun. Ne antavat symbolisesti viitteitä paremmasta, kuten ”Jumalanäiti ehtymätön malja”. Ikonien taustat töissäni ovat aina indigosiniset ja niihin en maalaa kehyksiä, sillä yksinäisenä en halua olla ulkopuolella katsomassa sisään, vaan olla läsnä pyhien kanssa rukoillessani.

Munkki Stefanos

Ikonit on siis maalannut munkki Stefanos Valtimon Rasimäestä. Lue lisää hänestä ja hänen ajatuksistaan ikonimaalarina: -> Munkki Stefanos.

Kuvien tekijänoikeudet © ovat munkki Stefanoksella (Harri Stefanius) ja kuvien luvaton kopioiminen ja julkinen käyttö on kielletty.

Käy myös kirjaamassa näyttelyvierailusi vieraskirjaan, joka löytyy osoitteesta:
https://joulunaika-lapsuuden-aika.blogspot.com/
Vieraskirjaan voit myös kirjoittaa kommentteihin terveisesi, kiitoksesi, kysymyksesi tai jotain muuta mukavaa ikonimaalarille.

Tämän sivun alaosassa olevien näyttelyikonien alla olevaa tekstiä (linkkiä) hiirellä klikkaamalla kuva suurenee ja sen oheen tulee sen selitysteksti. Selityssivulla olevaa kuvaa saa vielä suurennettua klikkaamalla sivun alalaidassa olevaa linkkiä: suurenna kuva.