Toiminnot

Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

 
(658 välissä olevaa versiota 2 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
 
__NOTOC__  
 
__NOTOC__  
* [[Jumalansynnyttäjän paasto]] 1. - 14.8.
+
[[Kuva:uusi-logo-01d.jpg|thumb|150 px|<center>'''{{#time: j.n.}}2018'''</center>]]
* isä Jarmo: [[Kirkon isät varoittavat meitä hengellisen elämän tyhjiöstä (Opetuspuhe)|Kirkon isät varoittavat meitä hengellisen elämän tyhjiöstä]]
+
Käytä artikkeliden tai asian hakuun Ortodoksi.netin [https://www.ortodoksi.net/index.php?search hakuruutua]. Kirjoita ruutuun hakusana ja paina enter.
* Ortodoksi.net [http://www.facebook.com/Ortodoksi.net Facebookissa] - tämän julkisen profiilin lukeminen ei edellytä Fb:iin liittymistä
+
<!--== Ajankohtaista / Esittelyssä ==
* Liity Ortodoksi.netin omaan suljettuun Facebookin keskusteluryhmään: [http://www.facebook.com/groups/ortodoksinet/ '''Liity'''] siellä voi keskustella monelaisista ortodoksisista asioista.
+
* '''[[Ortodoksisen uskonnon yo-koe syksyllä 2020]]''' - 17.9.2020
 +
* '''[[Ortodoksinen kulttuuri -lehden tehtävä]]''' - pääkirjoitus ensimmäisestä lehdestä 1/1982 - (21.8.2020)
 +
* '''[[Jumalansynnyttäjän valamolainen ikoni]]''' - artikkeli [[Valamolainen (lehti) - vuosikerrat ja numerot|''Valamolainen'']] lehdestä nr. 4/88 - (20.8.2020)
 +
* Ortodoksi.net -sivusto aloittaa yhteistyön [[Ortodoksisen kulttuurin säätiö]]n kanssa, julkaisemalla sivuillaan ja sivuston [https://www.facebook.com/groups/358415718246628/ Facebook-ryhmäsivuilla] ''Ortodoksinen kulttuuri'' -lehden artikkeleja. [[Ortodoksinen kulttuuri (lehti)|Katso '''päätös''']]. Samoin teemme yhteistyötä Valamon luostarin kanssa julkaistessamme artikkeleja "Valamolainen" -lehdestä. - (19.8.2020)
 +
Kuva-albumeja
 +
* Tutustu Lapin seurakunnan Sevettijärvellä olevaan [[Sevettijärven kirkko ja hautausmaa|'''Pt. Trifonin kirkkoon ja hautausmaahan''']] kuvien välityksellä - (7.9.2020)
 +
* Tutustu Lappeenrannan lähellä Taipalsaaren kunnassa sijaitsevaan [[Lappeenrannan Skiittasaari|'''Skiittasaareen''' kuvakavalkadin]] kautta. - (6.9.2020)
 +
Henkilöitä kirkkomme historiasta
 +
* [[Arsenia (igumenia)|Lintulan luostarin igumenia '''Arsenia''']] - (12.9.2020)
 +
* [[Nikolai Hodju|Lahden kirkkoherra, rovasti '''Nikolai Hodju''']] - (31.8.2020)
 +
* [[Menneen ajan muistoja|Mikkelin kirkkoherra, rovasti '''Aleksanteri Gaurilow''']] - (24.8.2020)
 +
* [[Mikael Fiilin|Joensuun kirkkoherra, rovasti '''Mikael Fiilin''']] - (23.8.2020)
 +
* [[Eugen Borotinski|Vaasan kirkkoherra, rovasti '''Eugen Borotinski''']] - (17.8.2020)
 +
-->
 +
== 360-panoraamakuvia ==
 +
* [[360-kuvia ortodoksisista kirkoista|'''Ns. 360-panoraamakuvia Suomen ortodoksista kirkoista''']]
 +
<!--== Arkistojen ja kirjahyllyjen kätköistä ==
 +
* [[Arsenie Boca|Vanhus '''Arsenie Bocan''']] kanoanisaatio etenee [https://www.facebook.com/Ortodoksi.net/posts/2665199723511388 Romaniassa] - (7.9.2019, nosto 31.1.2020)
 +
* Erkki Piiroinen: [[Sielunpaimenia ja kirkon miehiä (kirja)|'''Sielunpaimenia ja kirkon miehiä''']] - kirjan kirkkomme sojdan aikaisista ja sen jälkeisistä vaikuttajista . (3.11.2019)
 +
* Arkkimandriitta Panteleimon (toim.): [[Lintulan kronikka (kirja)|'''Lintulan kronikka''']] - Arkkimandriitta (nyk. metropoliitta) Panteleimonin kirja Lintulan luostarin historiasta. - (3.11.2019)
 +
-->
 +
== Viikon / kuukauden kirjaesittely ==
 +
* Jaroslaw Charkiewicz (toim): [[Ortodoksisuuden kirjo (kuvakirja)|'''Ortodoksisuuden kirjo''']] – Colours of Orthodoxy - Краски Православия - Kolory prawosławia - Puolan kirkon toimittama valokuvakirja Suomen ortodoksisesta kirkosta - (10.12.2020)
 +
== Uusia julkaisuja ==
 +
* Uusia ortodoksisuutta käsitteleviä tai sitä sivuavia kirjoja
 +
** isä [[Veikko Purmonen]]: [[Venäläisen teologian kaksi tietä (väitöskirja)|'''Venäläisen teologian kaksi tietä''' (väitöskirja)]] - merkittävä väitös Itä-Suomen yliopistosta - (11.12.2020)
 +
** isä Aarne Ylä-Jussila: [[Heimo, uskonto ja isänmaa (väitöskirja)|'''Heimo, usko ja isänmaa''' (väitöskirja)]] - upea väitös Itä-Suomen yliopistosta - (4.12.2020)
 +
** Pyhän Johannes Sonkajanrantalaisen seura ry: [[Akatistos pyhälle Johannes Sonkajanrantalaiselle (vihkonen)|'''Akatistoshymni pyhälle marttyyri ja tunnustaja Johannes Sonkajanrantalaiselle''']] - (1.12.2020)
 +
** Marianna Flinckenberg-Gluschkoff: [[Kirkkauden sanansaattajat (kirja)|'''Kirkkauden sanansaattajat''' – Enkelit ortodoksisessa ikonissa]] - upea tietoteos - (11.10.2020)
 +
** Elina Kahla: [[Petsamon marttyyri ja maailman pohjoisin luostari (kirja)|'''Petsamon marttyyri ja maailman pohjoisin luostari''']] - tarina Petsamon luostarin viimeisistä vaiheista - (11.5.2020)
 +
* Ortodoksisia lehtiä
 +
** [https://www.lukusali.fi/index.html?p=Ortodoksiviesti&i=0243cbe4-356f-11eb-82f0-00155d64030a '''Ortodoksiviesti 8/20'''] - on ilmestynyt - (11.12.2020)
 +
** Uusin (korona-ajan) ortodoksinen lasten ja nuorten lehti '''Tuohustuli''' on ilmestynyt teemanaan "Jaksaminen ja hyvinvointi". - (10.12.2020)
 +
** Uusin ja samalla viimeinen [https://aamunkoitto.fi/sites/aamunkoitto.fi/files/lehdet/ak0520-pdf-lehti-srk.pdf '''Aamun Koitto nr. 5/2020'''] on ilmestynyt teemanaan ''"Vapaus"'' - (28.10.2020)
 +
 
 +
== Ortodoksisia oppikirjoja ==
 +
* '''[[Dimitri Tarvasaho: Ortodoksisen kirkon historia]]''' - oppikirja vuodelta 1954
 +
<!--== [[Kirkkomme Aamun Koitossa]] ==
 +
*
 +
* Kts. [[Kirkkomme Aamun Koitossa|artikkelien '''portaali''']]-->
 +
<!--{{Malline:PaajuttuYouTube}}-->
 +
{{Malline:Kk}}
 +
 
 +
== Ortodoksi.net sosiaalisessa mediassa ==
 +
* Ortodoksi.netin nykyinen aktiivinen Facebook-sivu on nimeltään [https://www.facebook.com/groups/358415718246628/ '''Ortodoksi.net INFO'''] ja sivulle pääset tuosta nimestä aukeavan linkin kautta. Vanhat Facebook-sivustot ovat toistaiseksi tuumaustauolla, eivätkä ne ole julkisessa käytössä. Tuo INFO-ryhmäsivusto Facebookissa edellyttää reksiteröitymisen omalla oikealla nimellä ja vastaamisen yhteen rekistetöitymisen yhteydessä esitettyyn helppoon kysymykseen. Ortodoksi.net INFO sivusto on tarkoitettu LIVE-striimauksille, videoille ja valokuville sekä ylläpidon tuottamalle yleiselle infolle, joista voi myös keskustella. Keskustelu on moderoitua, eikä sivustolla sallita vihapuhetta tai muutakaan kielteistä keskustelukulttuuria. Sivusto on tarkoitettu vain henkilöjäsenille ja sääntöjen vastainen toiminta aiheuttaa ryhmästä poistamisen.
 +
* Ortodoksi.net [http://twitter.com/Ortodoksinet Twitterissä]. Seuraa twiittejä ja liity sivuston seuraajaksi.
 +
* Ortodoksi.netin [https://www.youtube.com/channel/UCnM0JWM1aHUlPYnZcvYLxlQ YouTube-kanava]
 +
* Ortodoksi.netin Instagram löytyy osoitteesta [https://www.instagram.com/ortodoksinet/ https://www.instagram.com/ortodoksinet/]
 +
* Ortodoksi.netin ylläpidolle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen, jonka alkuosa on: '''info''' ja loppuosa: '''ortodoksi.net''' Varaosoitteena on gmail-osoite, jonka alkuosana on: '''yllapito.ortodoksinet''' (huomaa, ettei sanassa ortodoksinet ole pistettä välissä).
 +
---------
 +
Näillä sivuillamme ovat todennäköisesti jotkut tiedot vanhentuneita tai jopa virheellisiä tai jotkut linkit eivät toimi. Resurssimme eivät riitä aina niiden havaitsemiseen ja korjaamiseen, siksi:
 +
* kun törmäät virheisiin, puutteisiin tai sellaiselle sivulle, jonka tiedot eivät ole ajan tasalla, ole ystävällinen ja auta meitä tekemään sivuista parempia ja kerro puutteista, virheistä, korjaus- ja lisäysehdotuksista ylläpidolle ylläolevalla sähköpostilla. Käytä viestityksessä molempia osoitteita, varsinaista ja varaosoitetta.
 
---------
 
---------
{{Malline:PaajuttuYouTube}}---------
 
{{Malline:Kk}}---------
 
 
{{Footer}}
 
{{Footer}}

Nykyinen versio 8. tammikuuta 2021 kello 22.42

17.1.2018

Käytä artikkeliden tai asian hakuun Ortodoksi.netin hakuruutua. Kirjoita ruutuun hakusana ja paina enter.

360-panoraamakuvia

Viikon / kuukauden kirjaesittely

  • Jaroslaw Charkiewicz (toim): Ortodoksisuuden kirjo – Colours of Orthodoxy - Краски Православия - Kolory prawosławia - Puolan kirkon toimittama valokuvakirja Suomen ortodoksisesta kirkosta - (10.12.2020)

Uusia julkaisuja

Ortodoksisia oppikirjoja

Kirkkovuoden kierrossa

tammikuun 17. päivä 2021

Seuraavat muistopäivät


Ortodoksi.net sosiaalisessa mediassa

  • Ortodoksi.netin nykyinen aktiivinen Facebook-sivu on nimeltään Ortodoksi.net INFO ja sivulle pääset tuosta nimestä aukeavan linkin kautta. Vanhat Facebook-sivustot ovat toistaiseksi tuumaustauolla, eivätkä ne ole julkisessa käytössä. Tuo INFO-ryhmäsivusto Facebookissa edellyttää reksiteröitymisen omalla oikealla nimellä ja vastaamisen yhteen rekistetöitymisen yhteydessä esitettyyn helppoon kysymykseen. Ortodoksi.net INFO sivusto on tarkoitettu LIVE-striimauksille, videoille ja valokuville sekä ylläpidon tuottamalle yleiselle infolle, joista voi myös keskustella. Keskustelu on moderoitua, eikä sivustolla sallita vihapuhetta tai muutakaan kielteistä keskustelukulttuuria. Sivusto on tarkoitettu vain henkilöjäsenille ja sääntöjen vastainen toiminta aiheuttaa ryhmästä poistamisen.
  • Ortodoksi.net Twitterissä. Seuraa twiittejä ja liity sivuston seuraajaksi.
  • Ortodoksi.netin YouTube-kanava
  • Ortodoksi.netin Instagram löytyy osoitteesta https://www.instagram.com/ortodoksinet/
  • Ortodoksi.netin ylläpidolle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen, jonka alkuosa on: info ja loppuosa: ortodoksi.net Varaosoitteena on gmail-osoite, jonka alkuosana on: yllapito.ortodoksinet (huomaa, ettei sanassa ortodoksinet ole pistettä välissä).

Näillä sivuillamme ovat todennäköisesti jotkut tiedot vanhentuneita tai jopa virheellisiä tai jotkut linkit eivät toimi. Resurssimme eivät riitä aina niiden havaitsemiseen ja korjaamiseen, siksi:

  • kun törmäät virheisiin, puutteisiin tai sellaiselle sivulle, jonka tiedot eivät ole ajan tasalla, ole ystävällinen ja auta meitä tekemään sivuista parempia ja kerro puutteista, virheistä, korjaus- ja lisäysehdotuksista ylläpidolle ylläolevalla sähköpostilla. Käytä viestityksessä molempia osoitteita, varsinaista ja varaosoitetta.

Ortodoksi.net on vapaaehtoisten yksityisten Suomen ortodoksisen kirkon jäsenten ylläpitämä sivusto. Yhteystiedot löytyvät sivuston esittelystä ja ylläpitäjät heidän esittelysivultaan. Tänään sunnuntaina, tammikuun 17. päivänä Ortodoksi.net -sivustolla on 14 640 sivua, joista 5 363 on laajoja artikkeleita. Lisäksi Ortodoksi.net -sivustolla on 4 800 tiedostoa ja useita tuhansia sivuja liturgisia tekstejä. Haluatko auttaa? Nämä artikkelit meiltä puuttuvat ja nämä artikkelit ovat tynkiä.

Tekijänoikeudet - English.jpg Briefly in English - Porusski.jpg По-Русски - Påsvenska.jpg På Svenska - Other languages